ВЕЛЕМАЈСТОР ИВАН ИВАНИШЕВИЋ ПОБЕДНИК ПРВОГ МЕМОРИЈАЛА „СЛОБОДАН МАРТИНОВИЋ ШОЋА“

A POBEDNICI MEMORIJALAУ организацији Maximedia Group из Београда и породице Мартиновић, а под покровитељством Општине Смедеревска Паланка, у великој банкет сали Мегамаркета одржан  је Први меморијални турнир – Слободан Мартиновић – Шоћа, посвећен познатом шаховском велемајстору и једном од најзначајнијих спортиста у новијој историји Србије, који је трагично преминуо прошле године.

Победник турнира је велемајстор Иван Иванишевић који је поред пехара од спонзора добио и машину за судове. Друго место и веш машина,  је припала велемајстору Бранку Дамљановићу а треће место и фрижидер је добио велемајстор Данило Милановић. У првих десет нашао се и паланчанин, интернационални мајстор Дејан Максимовић, који се нашао на шестом месту. 

Најбоље пласирани паланчанин, на овом изузетно јаком турниру, је био Властимир Стојановић – Власта, који је турнир завршио на 31. месту.

Најбољи ветеран је велемајстор Милан Вукић, најбоља шахисткиња је била Ирина Челушкина, најбољи омладинац Младен Рајковић, омладинка Теодора Ињац и најбољи кадет Велимир Илић. 

На турниру је учествовало 165 такмичара оба пола, мада је било предвиђено 150 такмичара Такмичаре и публику најпре је поздравио директор турнира професор Драган Јоковић, а затим је ученик Паланачке гимназије, Лазар Кузмановић, прочитао биографију Слободана Мартиновића. 

О Мартиновоћу су, током церемоније отварања, говорили др Томислав Тадић, и шаховски судија, професор Бранислав Шуваковић, а први потез на турниру је повукао председник општине, Радослав Милојичић Кена.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%98%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%88%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8/