ВОДИТЕЉ „ЖИКИНЕ ШАРЕНИЦЕ“ СВЕЧАНО ОТВОРИО КЛУБ „СМИЉЕВО У ВОДИЦАМА

VODICE ZIKAСмедеревску Паланку и Водице је посетио уредник и водитељ „Жикине шаренице“ на  РТС Живорад  Николић. Он је, после боравка у Народном музеју, открио новопостављени путоказ на скретању за Водице, код Узун Ћуприје и предао на употребу Клуб „Смиљево“,  који ће деловати у подрумском делу Спомен-куће Пере Тодоровића. Свечаном отварању су присуствовали и  генерални секретар УНС Нино Брајовић као и председник СО Славољуб Ђурић. 

Спомен кућом Пере Тодоровића у Водицама управљаће, користити је и одржавати  Завичајно-туристичко удружење „Видовача“. Са тим  су  се, потписујући споразум о условима коришћења тог објекта, сагласили Општина Смедеревска Паланка, Удружење новинара Србије и Основна школа „Олга Милошевић“.

Овај документ потписали су  председник Скупштине општине Славољуб Ђурић, генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић и в.д. директора ОШ „Олга Милошевић“ Дарко Димитријевић.

Овим документом ЗТУ „Видовача“ преузело је обавезу управљања, одржавања хигијене, уређивања простора око Спомен-куће , организовањем научних, културних и других скупова и манифестација у Спомен-кући.

Прецизирано је да се под научним, културним и другим активностима и манифестацијама, подразумева организовање ликовних колонија, сарадња са Културним центром, Библиотеком „Милутин Срећковић, Народним музејом , Историјским архивом и другим институцијама. У том смислу у делу Спомен –куће установиће се библиотека под  називом „Соба Пере Тодоровића“

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%99-%d0%b6%d0%b8%d0%ba%d0%b8%d0%bd%d0%b5-%d1%88%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b5-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be/