ГРАЂАНИ САМОИНИЦИЈАТИВНО ОЧИСТИЛИ КИШНИ КОЛЕКТОР

sahta1Проблеми са запушеном кишном канализацијом, која при сваком јачем пљуску се излије и од улице направи реку, носећи са собом отпад и остављајући заразу, присутни су већ годинама уназад у нашем граду.

Из тог разлога становници појединих улица којима је досадило чекање да локална самоуправа уради оно што им је дужност и обавеза, полако се сами организују и прикупљају средства за какво такво одржавање и сређивиње улица.

Већ смо раније писали о грађанима у Карађорђевом насељу који су скупили средства како би закрпили огромне рупе по улици где је постало немогуће проћи колима, а сада бележимо акцију у улици Свете каменоресца где су се грађани организовали око чишћења ревизионе шахте кишне канализације. Из шахте је избачен пун камион муља и блата који је онемогућавао слободно отицање воде. Приликом сваке кише овде се правила поплава која је продирала у дворишта остављајући право легло заразе.  

Сада је тај проблем решен на иницијативу и о трошку станара улице а на надлежнима је да се мало активније укључе у решавање комуналних проблема и почну да раде свој посао.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%92%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%ba/

9 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Cirkus on 02/10/2016 at 14:36

  Hvala ti na iskustvu i savetu koje si stekao u večernjoj školi. Konačno si pisao i o temi mada vidim da si malo neobavešten o značenju reči kolektor, „plavi kamion“ i sl. ali nije ti zameriti jer to se ne uči u večernjoj školi, Analfabeto, malo sam te unapredio ali neka zaslužio si.

   • Sss on 02/10/2016 at 15:05

   Komentar dosledan NKV radniku!!! Znači, glup komentar!

   P.S. Ученици који су завршили прва четири разреда основне школе су неквалификовани радници (НКВ)!

    • Cirkus on 02/10/2016 at 20:00

    To što si pronašao moje slučajne ili namerne pravopisne greške ne znači da si pametan a iz dosadašnjih tvojih komentara je to i evidentno. MOŽEM to i da ti pvako pojasnim: ti si išao u školu i to besplatno ali džabe. Elem sledeće, moj dječače plavi, mogap bi da se ofarbaš u crno i na taj način pokušaš da dodješ do inteligencije. Pošto vidim da i dalje baljezgaš i bljambiš da ti REČEM I sledeće, uzalud ti izvesno znanje iz pravopisa i količina teksta u komentarima kad promašiš temu. Naime podsetio bih te da je naslov teksta koji si komentarisao i promašio : Gradjani očistili …… uostalom pročitaj pažljivo naslov i tekst pa onda komentariši. I eto posle ovog komentara neću se ovde više javljati jer sa takvima ka ti kome mozgojedac gladuje ne vredi diskutovati jer je evidentno da je tvoj prvi komentar jedino što znaš, nije prvi put da ga pišeš, zamoli nekoga, makar i bivšeg preDsednika Opštine, ako to nisi ti, da ti da naki drugi tekst koji mu spremaju. Pa ostaj mi zdravo do nekog sledećeg teksta i u nadi da nećeš mašiti temu pozdravljam te moj dječače plavi.

  • Sss on 02/10/2016 at 11:50

  A taj mulj i go.na su trebali da istovare ispred ulaza, u opštinu!

  • Sss on 02/10/2016 at 08:50

  Palanka nema lokalnu samoupravu!!!! Gradjani su prepušteni sami sebi! Ko preživi, neka priča!

   • Cirkus on 02/10/2016 at 10:08

   Dobro jutro zla ženo! Što ne pohvali inicijativu a posle da napišeš kad je poslednji put očišćen i od strane koje lokalne samouprave?

    • Sss on 02/10/2016 at 11:42

    Crni „LEBATI“ pa šta, mučeniče, da se pohvali? To što gradjani čiste mulj i go.na po kanalizaciji, a to je obaveza lokalne samouprave, a da oni primaju plate za taj nerad?!? Da se hvali to što su primorani, zbog zaraze, da sami čiste, jer nikoga nije briga za to?!? Ti, ne znaš, više ni šta pišeš! Bolje ćuti i vidi gde ima večernja škola, da te nauče da se“lebati“, piše odvojeno! Kao i: „peču,seču,vuču,živu,radu,u grad,iz grad“….. Bolje ćuti i ne javljaj se da si živ!

     • Cirkus on 02/10/2016 at 12:05

     Ma napiši kad je pre ovoga očišćen taj kolektor i ta tvoja g… ! To je činjenica ili fakat a ne to tvoje ostalo baljezganje. A za izvuči leži itd krivo je palanačko obrazovanje pa da ti možeš da razumeš.

      • Sss on 02/10/2016 at 13:14

      Nije krivo obrazovanje, „LEBATI“, već se to nosi iz kuće!!!! Tebe su u školi učili ispravno da menjaš reči po padežima, al ne vredi kada za to treba,najmanje,prosečan IQ! Očigledno da to ti nemaš! To što se u Palanci priča: „praci,seču,vuču,živu,radu,5 stana,da jom dam,itd“, ti nazivaš „baljezganjem“?!? Tu je problem! Rešenje je upisati večernju školu, pod stare dane! Nije sramota priznati svoju nepismenost. Što se tiče kolektora, njih čisti plavi kamion Vodovoda, i to uglavnom vikendom i posle 15 h, i to svakodnevno,poslednjih 10 godina! Na crno i za debele pare! Ko nema da plati, sam čisti ili ostaje zapušen godinama. Lopovluk u Vodovodu je krivac za ovo stanje! Red, rad i disciplina je rešenje, al sa pismenim ljudima a ne sa „LEBATI“ i sličnima!

Komentari su onemogućeni.