ЕТНО СЕЛО МОРАВСКИ КОНАЦИ ДОБИТНИК НАГРАДЕ „ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ“ ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СРБИЈЕ

moravski-konaci-2Светски дан туризма, 27. септембар, Туристичка организација Србије традиционално обележава свечаном доделом највишег признања у туризму Републике Србије, Туристичког цвета.
На свечаном пријему који је организован овим поводом, 27. септембра у Музеју историје Југославије, додељена су признања онима који су највише учинили да наша земља има још бољу и конкурентнију понуду, који су дали највидљивије резултате и поставили стандарде за даљи развитак и побољшање квалитета туристичке понуде Србије.

Награда Туристички цвет додељује се за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у Србији, а ове године додељена је у следећим категоријама:

  • туристичка организација – добитник ТО општине Сремски Kарловци општине Сремски Kарловци,
  • туристичка манифестација – добитник Дринска Регата, Бајина Башта,
  • угоститељски објекат за смештај – добитник Етно село Моравски конаци, Велика Плана,
  • организација или појединац за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга – добитник ЈП СТЦ Природњачки центар Свилајнац, Свилајнац, 

Сваке године Уједињене нације позивају све људе широм света да се укључе у обележавање, на одређену тему коју дефинише Генерална скупштина Уједињених нација, на препоруку њеног Извршног савета и генералног секретара Светске туристичке организације.

Овогодишњи Светски дан туризма обележава се темом Туризам за све.
У оквиру свечане церемоније уручивања награда, Туристичка организације Србије је представила и новине у промоцији туристичких атракција наше земље – три туристичка водича. У питању су штампани водичи светских издавача Еyеwитнесс за тржиште Велике Британије и САД и Полиглот за тржишта руског говорног подручја, као и аудио водич кроз Србију – мобилна апликација ТОС-а.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%be-%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0/