ЗАКУПАЦ БАЗЕНА ДРАГИША МИЛОЈЕВИЋ РАЗОЧАРАН ПОСТУПЦИМА ПАРТИЈСКИХ КОЛЕГА ИЗ ОО СНС

KAMERA ICONA uvs150715-003Поводом почетка рада базена са новим закупцем , његовом намером да овде гради хотел и затворене базене, као и о проблемима са којима се суочава од, како каже његових партијских колега, разговарали смо са власником предузећа ПП Гиле Гас, Ждрело и Сокобањске терме Драгишом Милојевићем.

Милојевић истиче да је на идеју да овде гради комплекс, какав је направио у Петровцу на Млави бања Ждрело, дошао у контакту са нашим грађанима који су као гости долазили у Ждрело и напоменули му да Паланка поседује термалну вода која отиче неискоришћена неких 90%.  Након тога Милојевић је контактирао представнике Општине Паланка и на тендеру који је касније направљен дошло је до почетка реализације програма Терме Кисељак.

Уместо да све остало буде историја, и да Паланка можда крене из сивила ка инвестицијама, умешала се дневна политика.

Проблем је настао када су из Бање Кисељак, дела Опште болнице „Стефан Високи“, изнели тврдњу да у бањи због недостатка термалне воде не могу да обављају физикалну терапију. Милојевић тврди да то није тачно и да је он понудио болници изградњу новог цевовода до бање како би регулисали доток воде и да базен користи топлу воду у времену када Бања Кисељак не ради.

Милојевићу поготову тешко пада што су то његове партијске колеге, пошто је и он члан СНС, али тврди да „инвестиције не препознају партије“ и да му није јасно зашто појединци из СНС коче развој и инвестиције у Паланци.

Према уговору при куповини земљишта око базена, инвеститор је у обавези да уложи у изградњу новог туристичко-рекреативног центра 3 милиона евра. Планирана је изградња комплекса на 5000м² који би упослио око 150 радника. Од ове површине хотел би заузимао 3000м², док је 1800м² планирано за изградњу отворених и затворених базена са тобоганима и спортским центром по европским стандардима.

Милојевић истиче да се нада да ће разум и жеља за добробит наше Општине преовладати и да ће се престати  са опструкцијама како би се  ова значајна инвестиција, за нашу општину, завршила према плановима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b0%d1%86-%d0%b1%d0%b0%d0%b7%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b3%d0%b8%d1%88%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%be%d1%98%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d1%80%d0%b0%d0%b7/

1 comment

    • Ana on 20/07/2015 at 08:46

    Ma da ,fizikalana terapija mineralnom vodom 15 min 300 din a na bazenu ulaz 200 din.a masaza u malom bazenu koliko god zelis.To sto se celnici bolnice nisu ugradili novcano u novi projekat- bas mi je zao…Sramota je zaustaviti coveka koji gleda da iskoristi na pravi nacin termomineralnu vodu.Imace koristi i on i Palanka…Bar nece traziti za zaposlenje 3-5-7 hiljada eura,za razliku od nekih…Ja sam za progres.Realno ,muka mi je od Palanke, sramota me je.Trebalo je da mi dodju neki prijatelji iz inostranstva,mene je SRAMOTA da ljudi vide u kakvoj rupi zivim…Gde da ih odvedem???Pustite coveka da radi -kada vec ume da radi …A banja kiseljak- to je sramota na sta lici.Oronulo, nema bazen ,kade skupe, sve se placa,aparati stari …Koja banja,ono treba zatvoriti.Jadno i bedno izgleda…A pojedinci is SNS-a koji su nesposobni ,neka se sklone.

Komentari su onemogućeni.