ЗЛАТАН БЕЋИЋ 1964-2016 КОМЕМОРАЦИЈА (ВИДЕО)

Међу првима у Књигу жалости се уписао председник ИО ДСС Дејан Шулкић

Комеморација поводом трагичне смрти професора Златана Бећића одржана је данас 21. јула, у великој сали СО Паланка. На комеморацији су говорилиСлађана Мрвовић, секретар СО Планка, Славољуб Ђурић, председник ИО ОО СПС Паланка и Славко Павловић, члан ОО ДСС.

Након минуте ћутања којом је одата почаст настрадалом Бећићу, прочитана је његова биографија у којој је наведено низ значајних функција које је обављао током своје радне и политичке каријере. Подсећамо да је Бећић у тренутку смрти обављао дужност директора у ОШ „Никола Тесла“ у Голобоку, био је председник Актива директора основних и средњих школа у Паланци, такође је био на месту председника ОО ДСС Паланка као и одборник у новом сазиву  локалног парламента. 

Златан Бећић рођен је 12. децембра 1964. године у Смедеревској Паланци.  У родном граду завршио је основну школу и гимназију. Енглески језик дипломирао је на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Као професор енглеског језика и књижевности радио је у Смедеревској Паланци и Великој Плани, а обављао је и функцију директора Основне школе „Никола Тесла“ у Голобоку.

За одборника СО Смедеревска Паланка први пут је изабран 2008. године. Исте године, изабран је за заменика председника Скупштине општине, и на овој функцији је био до септембра 2010. Од 2012. био је члан Општинског већа, а ову функцију обављао је до априла 2016. На  локаланим изборима 2016. изабран је за одборника у Скупштини општине Смедеревска Паланка, на изборној листи Српски покрет обнове – Демократска странка Србије. Био је председник Општинског одбора Демократске странке Србије у Смедеревској Паланци

Комеморацији су присуствовали поред представника локалне самоуправе и представника политичких партија које егзистирају у нашој општини и Радослав Цокић, одборник у Скупштини Србије и Дејан Шулкић председник ИО ДСС и народни посланик..

Златан Бећић сахрањен је у 14 часова, 21. јула 2016. на паланачком гробљу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%b7%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%bd-%d0%b1%d0%b5%d1%9b%d0%b8%d1%9b-1964-2016-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be/

2 comments

  • Alex on 22/07/2016 at 15:02

  Umesto sto ovakve trenutke koristite da i u tome nadjete politicku pozadinu, bolje napisite nesto kud i kamo smislenije i pametnije.
  Gore pomentua gospoda su dosli na sahranu pravo iz Beograda. Nazalost, stanje u opstini je takvo da odlaganje prijema u vladi (tehnickoj), nije dolazilo u obzir.
  Ali, naravno, zasto i ovo ne bi koristili za jos koju otrovnu strelicu i politicki marketing.
  Zaista, tako nam dobro ide u zivotu da prosto plačemo za samodestrukcijom.
  Gde će vam duša?

  • Homer on 21/07/2016 at 21:15

  Komemoracija odboniku u zgradi Opštine,bez prisustva predsednika skupštine opštine Vuković Vladana (ili njegovog zamenika) i predsednika opštine Milić Petra (ili njegovog zamenika)!? Bezobrazluk i nevaspitanje.
  Narodni poslanici Skupštine Srbije su našli vreme i došli da iskažu poštovanje tragično nastradalom odborniku, a gore imenovanih – nigde. Umesto da su zakazali vanrednu, komemorativnu, sednicu Skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda, da bi se odala počast Palančaninu, odborniku, direktoru škole, predsedniku aktiva direktora…, podmetnuli su sekretara. Uz dužno poštovanje gospođi Mrvović, koja je i sama bila u čudu, ipak ona nije lice koje bi trebalo da predstavlja Opštinu na ovakvom skupu.

Komentari su onemogućeni.