ИНЦИДЕНТ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ – БАТИНАШИ НА ДЕЛУ

 VP FLAJERГрупа момака напала је синоћ око 23.15 у Великој Плани госте кафића који су се побунили да им не стављају флајере против локалне власти ДСС-ДС на аутомобиле

Како за „Блиц“ преноси извор из Велике Плане очевидац догађаја, батинаши њих око двадесетак у Велику Плану дошли су комбијем београдских регистарских таблица.

Пре доласка у центар града они су по селима око Велике Плане лепили лептке и флајере који подсећају на умрлице и на којима је лик председника општине Дејана Шулкића. На једном од флајера је и натпис црвеним словима “наставиће се”.

– Када су дошли до кафића где је седела група локалних момака почели су да стављају те летке на аутомобиле. Гости кафића су им рекли да не стављају и не лепе флајере на њихова кола, а онда је уследио напад. Момка којиим је први пришао са том молбом једна од батинаша попрскао је спрејем и тада је кренула туча. Батинаши су мали штангле – преноси за „Блиц“ саговорник из Велике Плане.

Батинаши су демолирали кафић и неколико аутомобила у близини.

На лицу места се појавила и полиција која је батинаше привела, али и пустила после неколико сати. Како сазнајемо они су у полицији изјавили да су “припадници невладине организације”.VP1

По речима очекивадаца батинаши су имали штангле, ланац са куглом,бејзбол палице.
– Један од њих имао је и мачету – каже извор „Блица“.

У Великој Плани на власти је коалиција ДСС-ДС, а прошле недеље на изборима за главну месну заједницу у овој општини СНС није прошао. Изборе за МЗ у овој општини пратило је и дељење концентрата и прашка, а који су грађанима прослеђивали активисти у мајицама СНС

ДСС : СНС примењује најбруталније насиље

Поводом инцидента у Великој Плани огласила се и ДСС. Како се наводи у саопштењу ове странке нападачи на грађане су „СНС-ова батинашка казнена експедиција“.

– У организацији Живана Ђуришића, народног посланика СНС, више насилника обучених у црне мајце и дуксеве са капуљачама, наоружаних бејзбол палицама, металним шипкама, ланцима, бибер спрејевима и другим хладним оружјем, делили су летке позивајући на линч председника општине Дејана Шулкића, чланова његове породице, као и његових сарадника – наводи се у саопштењу ДСС.

Како се додаје нападнути су грађани који нису прихватили летке.VP SRCA

– Ударани су и сви они који су се затекли у близини батинаша. На позив чланова Општинског одбора СНС насилници су у центру града демолирали излоге кафића, поломили намештај, неколико аутомобила и нанели материјалну штету локалном становништву и објектима – кажу у ДСС.

Како се додаје у саопштењу ове странке „са претњама одборницима у општинама широм Србије и куповином одборника корумпирањем одавно смо суочени, као и са некажњеним вршењем кривичних дела током избора“.

– Када то не да резултате СНС примењује најбруталније насиље, лутајуће екипе батинаша крећу у рушилачке походе, као што се то прошле ноћи догодило у Великој Плани – поручују у ДСС.

(Блиц)

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%b8%d0%bd%d1%86%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d1%83-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%be%d1%98-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b1%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4/

2 comments

    • kića on 23/05/2015 at 21:21

    Ma koliko je povrdjeno planjana, arsenal je vidimo na zavidnom nivou. Ko beše došao na vlast uz bager, razbijene izloge, zapaljenu skupštinu?

    • Bojana on 22/05/2015 at 21:15

    Teatralno! Pokušaj DS-a da reprizira Inđiju. Ma, važi!

Komentari su onemogućeni.