И ПАЛАНАЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА У БЛОКАДИ

DZ У све већем броју, ових дана, на адресу Домова здравља стижу извршне пресуде и судска решења о исплати заосталих зарада, судских и адвокатских трошкова. Рачуни 18 здравствених установа у Србији су блокирани. Ненаменско трошење средстава, исплата заосталих плата, дуговања добављачима довели су поједине здравствене центре до колапса. Недостаје чак и потрошни материјал.У Градском секретаријату за здравство и Министарству здравља објашњавају да је реч о проблемима који су затечени и да ће о проналажењу решења следеће недеље расправљати и Влада.

DZ2

Блокиран је и рачун Дома здравља у Паланци, проблем је настао због неуговорених стоматолога. Према речима директора Дома Здравља у Паланци др Јасмине Стојковић, овај проблем датира већ дужи низ година и очекује се решење од Министарства здравља. Проблем је настао када је 2012. године Министарство здравља донело препоруку о подели запослених унутар стоматолошке службе, тако да једни добијају плате преко Фонда, док други морају да остваре одређену зараду од стоматолошких услуга, које наплаћују пацијентима, како би од њих добили 30 одсто.  У оквиру фондовског дела су пацијенти стари до 26 година, незапослени, старији од 65 година, труднице и породиље и примају се сва ургентна стања, а стоматолози који припадају тржишној групи раде редовне прегледе и интервенције за остале грађане.

Главни разлог блокада су тужбе стоматолога, који имају извршне пресуде и на тај начин су наплатили своја потраживања.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%bc-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%99%d0%b0-%d1%83-%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b4%d0%b8/