а уговарање 3.000 операција катаракте о трошку осигурања, према сазнањима „Новости“, у овом тренутку конкурише још пет приватних клиника с којима ће у наредном периоду, после провере да ли испуњавају све тражене услове у погледу стручности, кадра и опреме, бити потписани уговори.

– РФЗО је прекјуче закључио први уговор са приватном здравственом установом за пружање услуге операције сенилне и пресенилне катаракте са уградњом интраокуларних сочива – потврдила је јуче за „Новости“ др Верица Лазић, директорка РФЗО.

Др Гордана Ковачевић, хирург офталмолог и директорка „Зенита“, каже за „Новости“ да је ова болница РФЗО понудила да до краја године уради 700 операција катаракте, и да је за тај број услуга у уторак и потписан уговор.

– РФЗО ће правити спискове пацијената са листи чекања и упућивати их код нас – каже др Ковачевић. – Операције ће се радити по редоследу на тим списковима. Чека се још да се у Министарству здравља заврше технички детаљи, а ми већ данас можемо да примимо прве пацијенте.

Ово је први пут да се пацијенти о трошку осигурања упућују на операције катаракте код приватника, а циљ Министарства здравља је да се смање листе чекања.За то је издвојено 100 милиона динара

Новости