КИЛОГРАМ ЛУБЕНИЦЕ 25 ДИНАРА

LUBENICE Без трачка сумње сочно парче лубенице једно је од најбољих освежења током врелих летњих дана. Сваки залогај сласног воћа препун је ароматичног сока коме не могу да одоле ни стари ни млади.

Упркос томе што је веома слатко, ово воће не садржи онолико шећера колико би могло да се очекује – тек шест одсто. Утисак да је лубеница много слађа последица је тога што је шећер примарни елемент који обезбеђује укус док је остатак углавном вода, објашњавају стручњаци.

Иако нема поузданих показатеља тога која лубеница ће бити зрела, слатка и укусна, људи примењују бројне начине да то утврде.

Тако неки сматрају да је куцкање и лупкање потпуно бескорисно, док ће нежно пљескање отвореном шаком непогрешиво указати на већи садржај воде.

На основу боје не може се одредити да ли је зрела. Постоје разне врсте од светло, готово жућкастозелених нијанси, па све до тамнозелених, затим са пругама или без оваквих украса, са неправилним туфницама…

Препуна витамина и неких од најважнијих антиоксидантних материја, лубеница је одличан извор витамина Ц и А, а садржи и знатне количине бетакаротена. Црвено месо лубенице просто „врви“ од моћног антиоксиданса ликопена.

Листа благотворних утицаја лубенице на организам човека је велика, али нутриционисти поручују да није толико важно да знамо да их све набројимо, колико је важно да „прионемо на посао“ и почнемо да уживамо и у њеном ароматичном укусу.

Цене за килограм лубенице су односу на прошлу недељу доста пале, а очекује се и даљи пад цена пошто су добро родиле, тако да је данас за килограм овог сочног воћа (поврћа) потребно издвојити 25. динара што није много, сложићете се,  у овом тренутку. LUBENICE

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%ba%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc-%d0%bb%d1%83%d0%b1%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b5-25-%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b0/