ОДРЖАНИ ДАНИ ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА

PLANA1Традиционални Етно дан, поводом обележавања Дана општине Велика Плана, одржан је у среду 18. маја. Лајт мотив овогодишње свечаности је био очување изворних вредности традиције и етно наслеђа. Плањанима и гостима се представило девет месних заједница, пет удружења, неколико самосталних уметника и предузетника, који су имали своје штандове, као и   културно уметничких друштва са подручја општине Велика Плана.

Централни програм се одвијао на платоу испред биоскопа док су штандови били распоређени у парку.Све штандове су посетили и са домаћинима прозборили и наздравили уз жеље да и следећа година буде родна и берићетна, председник Општине Велика Плана Игор Матковић и председник СО Далибор Тодоровић..

За труд и залагење и ове године су додељене награде учесницима. најбоље уређен штанд имали супредставници МЗ Велико Орашје, друго место заузела је Гимназија, треће МЗ Крњево. Похвалу је жири за ангажовање и оригиналне идеје доделио екипи МЗ Лозовик. Традиционална јела најбоље су припремили и сервирали такмичари екипе Великог Орашје, друга награда припала је МЗ Милошевац, трећа ученицима ЕУШ „Вук Караџић“. Похвала је додељена  МЗ Старо Село.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b5-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0/