ОДРЖАН ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ НАТО-а У БЕОГРАДУ

NATO2Велики протест грађана одржан је јуче испред зграде Председништва Србије на Андрићевом венцу у Београду због потврђивања Споразума Србије и НАТО-а о сарадњи у области логистичке подршке. Скуп су организовали представници Српског сабора Заветници.

​Они су затражили расписивање референдума о том закону, као и о приближавању Србије НАТО-у до 27. марта.

Учесници протеста носили су заставе Србије, фотографије Владимира Путина, као и транспаренте против НАТО-а, узвикивали су „Косово је Србија“ и певали патриотске песме.

Српски сабор Заветници, саопштио је да је скупу присуствовало 15.000 грађана из читаве Србије.

Портпаролка Заветника Милица Ђурђевић отворила је скуп речима да је Закон о сарадњи са НАТО-ом чин велеиздаје и потписивање окупације. Она је најавила да је велики скуп у центру Београда почетак отпора окупацији и да ће Заветници у понедељак предати Уставном суду захтев за преиспитивање уставности спорног Закона, стоји у саопштењу.

Преседник Заветника Стефан Стаменковски најавио је протесте и скупове и у другим градовима.

„Тражимо референдум о сарадњи са НАТО-ом, и уколико он не буде расписан за 27. март, окупићемо се у вишеструко већем броју на улицама. Покренут је незаустављив талас промена које више нико не може да заустави!“, истакао је он.

Скуп, који је прошао без инцидената, обезбеђивала је полиција, а саобраћај је због протестне шетње која је уследила од председништва и владе Србије до амбасаде Русије био успорен.

​На скупу испред зграде Владе Србије речено је да је закон о сарадњи са НАТО-ом донет мимо воље народа и противно Уставу Србије, јер се, како тврде, предаје инфраструктура и допушта НАТО трупама да „крстаре нашом територијом“.

Шетња је завршена испред амбасаде Русије, где је предато писмо у коме се наводи да закон којим се потврђује споразум са НАТО-ом „није донет у име народа“

.Протесту су присуствовали и ОО „Заветници“ из Паланке.

NATO3

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%b0-%d1%83-%d0%b1/