ОД ПОНЕДЕЉКА СМЕНЕ ПО ЛОКАЛНИМ ОДБОРИМА НАПРЕДЊАКА

 

SNS

Смене локалних функционера СНС који су постигли лоше резултате на изборима почињу у понедељак и до краја јула обавићемо велики кадровски рез у десетак општина широм Србије.

То је за „Новости“ најавио Дарко Глишић, новоизабрани председник Извршног одбора СНС, који ових дана приводи крају детаљну анализу учинка рада свих локалних напредњачких функционера у земљи.

Конкретно, општински одбори који су подбацили, биће распуштени, а централа ће за почетак уместо њих поставити поверенике.

Прве смене требало би да буду у општини Рача, где су напредњаци добили скоро 20 одсто мање гласова на локалном него на републичком нивоу.

Промене се очекују и у Богатићу, Лапову, Параћину, Рековцу, Чајетини, Ћићевцу, Мерошини, Гаџином Хану, а сигурно и у Ражњу, где је СНС добио свега 9,1 одсто гласова. Од градских општина по Србији, под лупом ће бити Нови Београд, где може доћи до кадровских рокада.

– Сви који су имали драстично лошији резултат на локалним изборима него што смо у тим срединама имали на републичком нивоу мораће да уступе своје позиције другима. Уводимо принцип да нико не сме да се у хладовини сакрива иза имена Александра Вучића и иза СНС већ сви морају лично да допринесу угледу странке и да све чине у интересу грађана – каже нам Глишић.

Он истиче да СНС не жели да на својим „леђима“ вуче оне партијске функционере који немају популарност ни међу својим суграђанима:

– Контрола рада наших функционера убудуће ће бити практично свакодневна. Оцењиваћемо не само изборне резултате већ и степен активности, конкретне учинке и дигнитет који имају наши људи међу народом.

Глишић истиче да је СНС, ипак, и на општинским изборима остварио спектакуларан резултат. Наводи пример да од 45 општина у Војводини, његова странка има 42 председника општине.

 

МИНИСТРИМА ОЦЕНА ОКО НОВЕ ГОДИНЕ

Глишић нам открива да ће у наредном периоду Извршни одбор анализирати и рад свих функционера СНС на покрајинском и републичком нивоу:

– Кад се формира Влада, пратићемо и резултате министара из СНС и прво подвлачење црте биће за Нову годину, а потом на сваких шест месеци. Такође, анализираћемо учинке страначких кадрова у јавним предузећима и на свим осталим нивоима. Ко не задовољи, мораће да уступи место другима.

ВЕСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%be%d0%b4-%d0%bf%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d1%99%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d0%bc-%d0%be%d0%b4%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8/

error: Content is protected !!