„ОЛИМПИЈСКИ КАРНЕВАЛ“ СТИЖЕ У СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ

KONF ZA MEDIJEЧлан Олимпијског тима Србије у пратњи самба плесачица и капуериста, посетиће у понедељак, 13. Јуна Смедеревску Паланку, где ће на Тргу код фонтане, са почетком у 12.00 часова  бити одржан „Олимпијски карневал“. Реч је о осмом овогодишњем Олимпијском карневалу, од укупно девет, који организују Војвођанска банка и Олимпијски комитет Србије.
Уз забавни програм и дружење са нашим олимпијцем, биће одржано и такмичење за основце из Смедеревске Паланке, које ће ученицима од I до IV разреда, дати прилику да се заједно са вршњацима из осталих осам градова такмиче и покушају за своју школу да освоје награду у вредности од 100.000 динара, коју додељује Војвођанска банка, званична банка Олимпијског тима Србије.

„Олимпијски карневал” је манифестација, чији је циљ промоција Олимпијског тима Србије и припрема испраћаја олимпијаца за пут на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. Карневалску атмосферу, која је симбол Рија – домаћина Олимпијаде 2016, у градове Србије доносе самба плесачице и капоеристи из Центра бразилске културе.

После Бечеја, Бајине Баште, Врања ,Ивањице, Пирота, Зрењанина, Шапца и Смедеревске Паланке, „Олимпијски карневал” је планирано да се одржи још и у Параћину. Становници ових градова, а посебно они најмлађи, имају прилику да се забаве и друже са члановима Олимпијског тима Србије.

Поред забавног и спортског дела „Олимпијски карневал” за ученике основних школа има и такмичарски карактер, тако да ће победничка школа на нивоу свих градова, освојити награду – спортску опрему у вредности од 100.000 динара коју дарује Војвођанска банка, која је званична банка олимпијског тима Србије већ четврти олимпијски циклус за редом.

Тим поводом, у канцеларији заменика председника општине, господина Николе Вучена, одржана је конференција за штампу, на којој је презентован садржај ове манифестације. Осим члана Олимпијског тима Србије, у програму отварања ове манифестације у нашем граду, учествоваће и председник општине Смедеревска Паланка, господин Петар Милић, као и госпођа Јелена Милорадовић директор филијале Војвођанске банке у Паланци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d1%98%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%bb-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b6%d0%b5-%d1%83-%d1%81%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b2/