ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА ДОБИЛА НОВ КАБИНЕТ ЗА ФИЗИКУ ОД ДОНАТОРА

uvs151211-003У Паланачкој гимназији отворен je нови кабинет за физику, који је реновирала Фондација „Новак Ђоковић“ у сарадњи са Нафтном индустријом Србије и Компанијом „Гаспром њефт“.

У поздравној речи директор Паланачке гимназије, Драган Јокович, се захвалио донаторима и том приликом им уручио пригодне захвалнице.

Свечаном отварању лабораторије за физику присуствовала је и представница Фондације Новак Ђоковић, Маја Јовановић.

„Наша мисија је да младима у Србији омогућимо оптималне услове за образовање”, поручила је она и додала да је та фондација до сада обновила десет предшколских установа оштећених у прошлогодишњим поплавама. Она је изразила задовољство што ће та фондација са компанијама Гаспром њефт и НИС обновити лабораторије у основним и средњим школама јер је то, како је рекла, минимум предуслова да деца наставе несметано да уче. 

Милена Спасић, из компаније НИС,  је поручила да ће деца увек бити у фокусу те фондације која ће и убудуће помагати сличне акције, како би најмлађи могли несметано да се развијају и уче.

Према речима Горана Ивковића, професора физике у Паланачкој гимназији, ради се о веома вредној донацији, која ће унапредити наставу физике.

Компаније НИС и Гаспром њефт су у оквиру сарадње са Фондацијом Новак Ђоковић у 2015. години обновиле и опремиле 10 лабораторија за физику и хемију у школама оштећеним у поплавама,

Те лабораторије су обновљене у општинама Обреновац, Свилајнац и Лазаревац, Крупањ, Уб, Смедеревска Паланка, Петровац на Млави, Ваљево, Шабац и Параћин.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d0%bd/