ПАЛАНАЧКА ПОРОДИЦА РАДОЈЕВИЋ СВЕДОК ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА У НИЦИ

RADOJEVICI

Породица Радојевић

Паланачка породица Радојевић која је одмор проводила на Азурној обали у Ници, није ни сањала да ће се летовање претворити у праву ноћну мору. Они су били сведоци покоља који се  догодио  синоћ у Ници када је возач камиона улетео међу окупљену масу људи који су на познатој Енглеској променади на обали уз ватромет традиционално прослављали Дан Француске Републике. Према последњим информацијама, погинуле су 84 особе, док је преко сто људи повређено.

Како се сазнаје напад је извео 31-годишњи Француз пореклом из Туниса.

Напад се догодио између између 22.30 и 22.40. Ватромет само што се завршио, а погледи људи још су били уперени ка небу. У том тренутку, камион је почео да коси прве жртве. Многи су се питали како је могуће да један камион побије толико људи, али се то делимично објашњава дужином трајања напада и великим бројем присутних.

Помахнитали возач за воланом беле хладњаче, носивости шест тона, газио је људска тела дужином од чак два километра! Сведоци истичу да је ишао брзином између 60 и 70 километара на сат, возећи цикцак и газећи све редом.

Они који су успели да виде његово лице истичу да је био веома одлучан у намери да побије што више људи. Тела је обарао на улици и тротоару, не штедећи никога.

У време напада, на Енглеском шеталишту било је неколико хиљада људи, а међу њима пуно породица и туриста у јеку летње сезоне. После крвавог пира, на улицама су остала да леже бројна беживотна тела, међу којима је било и много деце.

Паланачка породица Радојевић Горан и Оља са својим синовима Вуканом и Тодором је преживела ову агонију и камион убица је протутњао поред њих на само педесетак метара, сва у шоку Оља је на свом фејсбук профилу написала:

-Сада смо добро! Али могло је да буде погубно. Били смо на 50-ак метара од епицентра. Када је народ почео да кука и да бежи е онда нам није било добро. Газили смо све пред собом. Трчали смо као луди. Не дај боже ово нико никада да доживи! Да је камион са 12 тона експлозива као што му је била намера, активирао , било би погубно по нас јер смо били на 50 метара. Држала сам децу за руке и трчали и газили све пред собом! Хвала богу сада смо добро! Ма ни не могу да испишем како се осећамо и да препричам како нам је било. Не дај боже, ово нико више никада да доживи. Овом приликом изјављујем саучешће породицама настрадалих јер су сви они стајали поред нас!-

Радојевићи су сада на сигурном у својој соби а њихов повратак у Србију који је био планиран за среду вероватно ће уследити раније.Надамо се да ће надлежни из српске амбасаде у Паризу контактирати наше грађане који су преживели ову агонији и помоћи им у случају потребе. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%be%d1%98%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%ba/