ПАЛАНАЧКА ПРЕДСТАВА „СВИЊАРЕВА ТАЈНА“ ПОБЕДНИК „МАЈСКИХ ИГАРА“ У БЕЧЕЈУ

SVINJARПредстава дечије сцене паланачког позоришта „Свињарева тајна“ (текст: Милош Милошевић, режија: Милорад Михаиловић) добитник јенаграде Златни паж за најбољу представу у целини на управо завршеним Мајским играма у Бечеју. Нису изостале ни глумачке награде. Награду за најбољу главну мушку улогу добио је Урош Тешић, за најбољу споредну мушку Вељко Ћосић, а споредну женску Мина Јонић. Представа је, такође, проглашена за најбољу и од стране дечијег жирија. Нашим малим глумцима честитамо и желимо још пуно успешних извођења ове представе!


Погледајте ко су све добитници награда.

НАГРАДЕ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА
(Сузана Лукић, глумица из Београда – председница жирија и чланице Јудит Ласло, глумица из Новог Сада и Михаела Стаменковић, глумица из Београда)

У конкуренцији представа за децу:

Златни паж:
Културном центру Паланка, Градском позоришту, Дечијој сцени, Смедеревска Паланка, за извођење представе “Свињарева тајна”

Сребрни паж:
Драмској секцији ОШ “Свети Фрањо”, Тузла, за извођење представе “Мали принц”

Бронзани паж:
Дому културе Кристална коцка ведрине, Градском казалишту Сисак, за извођење представе “Чудновате згоде шегрта Хлапића”

За најбољу главну мушку улогу награду је добио Урош Тешић за улогу у представи “Свињарева тајна” Културног центра Паланка, Смедеревска Паланка.

За најбољу главну женску улогу награду је добила Миа Хоџић за улогу у представи “Мали принц” ОШ “Свети Фрањо”, Тузла.

За најбољу споредну мушку улогу награду је добио Вељко Ћосић за улогу у представи “Свињарева тајна” Културног центра Паланка, Смедеревска Паланка.

За најбољу споредну женску улогу награду је добила Мина Јонић за улогу у представи “Свињарева тајна” Културног центра Паланка, Смедеревска Паланка.

Награду за најбољу сценографију добио је Петар Митић за сценографију представе “Кад је џунгла нек’ је са музиком” у извођењу Градског позоришта Јагодина

Награду за најбољу костимографију добила је Ђурђица Хумл за костим у представи “Чудновате згоде шегрта Хлапића” у извођењу Дома културе Кристална коцка ведрине, Градског казалишта Сисак

У конкуренцији представа за младе:

Златни паж:
Драмском студију младих Градског позоришта Бечеј за извођење представе “Ћелава певачица“

Сребрни паж:
Академском позоришту СКЦ Ниш за извођење представе “Мртво море”

Бронзани паж:
Битеф театру Београд за извођење представе “Невидљиви споменици”

За најбољу режију фестивала награду је добио Александар Ђинђић за представу “Мртво море” Академског позоришта СКЦ Ниш.

За најбољу главну мушку улогу награду је добио Срђан Томић за улогу у представи “Ћелава певачица” Омладинског драмског студија Градског позоришта Бечеј.

За најбољу главну женску улогу награду је добила Симонида Мандић за за улогу у представи “Ћелава певачица” Омладинског драмског студија Градског позоришта Бечеј.

За најбољу споредну мушку улогу награду је добио Срђан Кнер за улогу у представи “Ћелава певачица” Омладинског драмског студија Градског позоришта Бечеј.

За најбољу споредну женску улогу награду је добила Дина Дедовић Томић за улогу у представи “Еаст Балкан” Фабула Раса Сзíњáтсзó Грунд, Нéпкöр ММК, Суботица.

За најбољу оригиналну музику награђен је Атила Антал, у представи “Невидљиви споменици” Битеф театра из Београда.

Специјалну награду за колективну игру добио је ансамбл представе “Мртво море” Академског позоришта СКЦ Ниш.

Специјалну награду за посебан позоришни приступ друштвено важној теми добио је и ауторско – извођачки тим представе “Невидљиви споменици” Битеф театра из Београда.

**награде за сценографију и костим у категорији представа за младе нису додељене

_

НАГРАДЕ ДЕЧИЈЕГ ЖИРИЈА

Најбоља представа фестивала у категорији представа за младе: “Мртво море” Академског позоришта СКЦ Ниш.

Најбоља представа фестивала у категорији представа за децу: “Свињарева тајна” Културног центра Паланка, Смедеревска Паланка.

Награда за ИИ место у категорији представа за децу иде представи “Мали принц” Драмске секције ОШ “Свети Фрањо”, Тузла.

Награда за ИИИ место у категорији представа за децу освојила је представа “Чудновате згоде шегрта Хлапића” у извођењу Дома културе “Кристална коцка ведрине” Сисак.

Награда за најбољу мушку улогу у категорији представа за младе: Срђан Кнер за улогу у представи “Ћелава певачица” Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј.

Награда за најбољу женску улогу у категорији представа за младе: Симонида Мандић за улогу у представи “Ћелава певачица” Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј.

Награда за најбољу мушку улогу у категорији представа за децу: Вељко Ћосић за улогу у представи “Свињарева тајна” Културног центра Паланка, Смедеревска Паланка.

Награда за најбољу женску улогу у категорији представа за децу: Анастасија Константиновић за улогу у представи “Кад је џунгла нек је са музиком” Градског позоришта Јагодина.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b8%d1%9a%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d1%82%d0%b0%d1%98%d0%bd%d0%b0/

error: Content is protected !!