ПАЛАНЧАНКА СНЕЖАНА ПРЕШЛА У ИСЛАМ И ПОСТАЛА ХУРИЈА

HURIJAKAMERA ICONA Снежана Хурија Николић из Смедеревске Паланке преузела је исламску веру и тврди да је постила Рамазан и пре него што је постала муслиманка.

Њена мајка се након развода преселила у Нови Пазар, и ту је Снежана похађала обданиште а потом и основну школу. На крају осмог разреда Снежана је прешла у ислам и постала Хурија.

– Осећала сам се моћно у тренуцима поста – каже Хурија и додаје да је шехадет научила кроз игру са другарицама, а касније, након Основне школе из велике љубави и радозналости научила је и остале стихове из Курана.HURIJA2

Њена мајка је прихватила њену одлуку, али није хтела да прихвати да стави мараму на главу.Ислам је примила у Алтун Алем џамији пред хафизом Ирфан ел. Малићем, и упркос противљењу мајке, убзро је употпунила веру стављањем хиџаба на главу.Осим мајке, остатак њене породице је се одрекао, јер сматрајући да је порушила манастир и да је брука за фамилију.

– Иако сада живим сама у изнајмљеном стану, нисам одустала, снага имана и љубави према исламу ме води да и даље будем пример младим особама – каже она.

Њена порука у емисији “Женски мухабет” у којој је гостовала, је упућена родитељима који бране својим ћеркама да носе хиџаб и гласи:

– Покривање није сметња, оно је зашитита која побољшава однос међу људима и зближава их.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%bb%d0%b0-%d1%83-%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bc-%d0%b8-%d0%bf%d0%be/