ПОЗИВ МЛАДИМА НА ФОТО-КОНКУРС НА ФЕЈСБУКУ У БОРБИ ЗА ТОЛЕРАНЦИЈУ И РАЗУМЕВАЊЕ

A COOL NETУНИЦEф  jе позвао младе да учествуjу у такмичењу за наjбољу, „НаjKул“ фотографиjу и поруку коjа промовише позитивност, толеранциjу, поштовање и разумевање на интернету и друштвеним мрежама.

Сваки корисник феjсбука може путем апликациjе „Kако бити цоол на нету“, коjа се налази се феjсбук страници „Бираj речи, хеjт спречи“,  да постави фотографиjу коjа промовише вредности кампање, свеjедно jе да ли jе то селфи, нека ситуациjа, група људи, призор…

фотографиjу би требало да прати и адекватна порука, а они коjи буду имали наjвећи броj лаjкова, биће победници такмичења. 

Aпликациjа „Kако бити цоол на нету“, анимира младе у Србиjи да се боре против дигиталног насиља, даjући им неопходан сет информациjа да га препознаjу, зауставе, као и да на њега адекватно реагуjу, штитећи себе, али и друге, стоjи у саопштењу.

Aпликациjа jе настала у оквиру проjекта „Превенциjа дигиталног насиља“, коjи се реализуjе кроз трипартитно партнерство УНИЦEф-а, Mинистарства просвете, науке и технолошког развоjа и компаниjе Tеленор.

Tакмичење траjе од 28. децембра 2015. до 28. фебруара. 

Oдлуку о победницима такмичења донеће жири након анализе профила прворангираних, коjи су имали наjвише интеракциjа са корисницима феjсбука, наjвише лаjкова, коментара и шерова.

Иначе, профил учесника мора да буду прави, а не креиран само за ту прилику. 

Првопласирани такмичар добиће телефон иПхоне 5С, другопласирани Самсунг J5, а трећепласирани таблет Леново A8-50. Награде, коjе jе обезбедио Tеленор биће уручене на посебном догађаjу, уприличеном у част НаjKул лика/ликиње на нету.

УНИЦEф jе, у партнерству са компаниjом Tеленор и Mинистарством просвете, науке и технолошког развоjа, 2012. године покренуо проjекат „Превенциjа дигиталног насиља“ са циљем да се подигне свест о постоjању дигиталног насиља и да се оснаже сви учесници школског живота како би могли да спрече, односно да доследно и адекватно реагуjу на дигитално насиље када се оно деси.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b8%d0%b2-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%b5%d1%98%d1%81%d0%b1/