„ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ“ – ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ АЗАЊА

AZANJA SKOLA1Како је то већ обичај у ОШ Радомир Лазић из Азање, на Видовдан је одржан, у локалном Дому културе, Општи родитељски састанак. Пету годину заредом његов неизоставни део јесте и манифестација „Понос наше школе“  на којој се истичу успеси  ученика у текућој школској години. У уметничком делу програма учествовали су Теодора Јанчић и Матија Витић. Овај родитељски састанак био је подељен у три дела. У првом делу педагог школе Биљана Живковић је приказала рад школе кроз бројке. Потом су се присутнима обратили и директор школе Слађана Ж. Јелић, као и директорка филијале Војвођанске банке у С. Паланци Јелена Милорадовић. У другом делу су посетиоци имали прилику да погледају филм о активностима наше школе и ученика у текућој школској години.

Након филма на сцени су се појавили сви ученици који су ове школске године постигли извесне резултате на такмичењима или се истакли у активностима везаним за рад школе. То су: Тијана Радисављевић, Теодора Јанчић, Тања Илић, Матеја Милојевић, Тамара Поповић, Кристина Пантић, Александар Талијан, Димитрије Ћосић, Јована Јанчић, Милица Ранковић.(осми разред). Марко Батинић, Михајло Ђорђевић, Ненад Васиљевић, Лидија Голубовић, Теодора Ћосић, Александра Јоксимовић, Јована Батинић, Миљана Палић и Матија Витић су ученици из седмог разреда, док су најуспешнији шестаци ове школске године били: Александра Јелић, Марија Марковић, Невена Јелић, Михајло Маричић. Међу ученицима петог разреда то су: Јована Радомировић, Александра Аврамовић, Анђела Ђурђевић, Милица Ђуричић и Никола Аранђеловић, а успешнији четвртаци од осталих су: Алекса Јелић, Јована Петровић и Стефан Батинић. Лука Громовић је једини ученик из трећег разреда, који се нарочито истакао својим знањем из енглеског језика, а међу ученицима другог разреда то су: Анђела Станојевић и Марија Радисављевић. И на крају најмлађи, али исто тако важни: Михајло Ранковић и Нина Стевановић. 

У завршном делу програма уручене су награде и признања носиоцима Вукових диплома и најбољим ученицима осмог разреда. Ове школске године ОШ „Радомир Лазић“ из Азање има четири ученика који су основну школу завршили са свим одличним оценама и тако заслужили признање „Вукову диплому“. То су: Тијана Радисављевић, Теодора Јанчић, Тања Илић и Матеја Милојевић.

Ове године у нашој школи признање „Ученик генерације“ заслужила је Тијана Радисављевић која иза себе има, од највреднијих резултата, два државна такмичења из историје и освојено треће место у седмом разреду.Тијана је награђена са 200 долара из Фонда проф. др Радмила Милентијевић, али и ЗЛАТНИКОМ.  За најбољег ученика одељења 8/1 проглашена је Теодора Јанчић, а за најбољег ученика одељења 8/2 проглашена је Тања Илић. И ученици одељења су из Фонда госпође Милентијевић новчано награђени са по 100 долара.

Након програма уследили су појединачни родитељски састанци за све разреде.

Сви наведени ученици награђена су једнодневним излетом. Ове године наградни излет биће реализован у Београду 1. јула. На излету ће поред Авале, Калемегдана, Историјског музеја Србије (изложба о Михајлу Пупину) ученици обићи и Дворски комплекс Карађорђевића у организацији Удружења „Краљевина Србија“ ОО Смедеревска Паланка и председника Саше Станисављевића.

Дамир Живковић

„ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ 2015./2016.“ (филм) from Дамир Живковић on Vimeo.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%bf%d0%be%d0%bd%d0%be%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b5-%d1%88%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5/