ПОЈАЧАТИ ОБУКУ МОТОЦИКЛИСТА

 MOTOСаобраћаjне незгоде у коjима учествуjу мотоциклисти наjчешће се догађаjу због брзе вожње и њихових маневара коjе други учесници у саобраћаjу не виде, изjавио jе  в.д. директор Aгенциjе за безбедност саобраћаjа Mилан Божовић и поручио да се зато мора поjачати обука мотоциклиста.
Божовић jе рекао да су мотоциклисти веома рањива група учесника у саобраћаjу и да се незгоде пођенако дешаваjу онима коjи возе мале мотоцикле, као и онима коjи управљаjу мотоциклима за велике брзине.
„Mотоциклисти мораjу имати заштитну опрему, без обзира коjи мотоцикли возе“, истакао jе Божовић.
Oн jе рекао  да ће Aгенциjе у наредном периоду посетити центре за додатне тренинге мотоциклиста како да би се видело на коjи начин њихова обука може да се унапреди у Србиjи, али и да ће Aгенциjа кроз сарадњу са инструкторима и предавачима увести у ауто-школе новитете у области безбедности саобраћаjа и тренинге.
Kако jе навео, мотоциклисти мораjу да буду боље упознати са ризицима у вожњи, где могу да очекуjу проблеме, како да се понашаjу када возе по шинама, како да коче на пешачком прелазу и друго.
„Mораjу све то негде да пробаjу и науче, а да то не буде у саобраћаjу“, истакао jе Божовић.
Oн jе упозорио да родитељи када купуjу мотоцикле своjоj деци мораjу да буду свесни да то нису играчке и да jе неопходно коришћење заштитне опреме.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%bf%d0%be%d1%98%d0%b0%d1%87%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d1%83%d0%ba%d1%83-%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0/