„ПРОМОЦИЈА БЕЗ ПУБЛИКЕ“ ДЕЈАНА ЦРНОМАРКОВИЋА КЊИГА „О ИЗГУБЉЕНИМ ДАНИМА“ и „ДЕО НЕМИРА“

ACRNOMARKOVIC0Књига поезије „О изгубљеним данима“ на Грчком језику и књига Део немира Дејана Црномарковића представљене су у Народном музеју. Аутор је одлучио да организује „Промоцију без публике“, а присутни су били само медији који ће пренети љубитељима поезије атмосферу са ове промоције

.Његове песме, на грчком језику, читала је Марга Аврамовић, професор грчког и енглеског језика, а на српском,  глумац Градског позоришта Миша Бајкић.

Оно што издваја књигу „О изгубљеним данима“, која је на српском језику штампана 2005 године, од других, осим добре поезије, јесте и чињеница да је књига преведена и штампана на грчки језик.

Како Црномарковић истиче, део песама је и настао у времену које је аутор проводио у Грчкој, на Криту, па је део инспирације за своју поезију Црномарковић нашао у овој прелепој земљи. 

 Издавач је кућа из Пиреја, „Егдозис директ“. Она се појавила на грчком највише захваљујући мојим пријатељима Павлосу Лефасу и Нори Лефа, истиче Црномарковић, они живе у Атини и ова књига коју су добили као поклон јако им се допала и онда су је понудили грчким издавачима којима се, такође, допала.

Након овог, рекли бисмо загревања на промоцији за медије у Паланци, аутора Дејана Црномарковића очекује пет представљања књиге „О изгубљеним данима“ широм Грчке.

Кроз целокупно представљање књига водио нас је Владимир Ђурђевић, филозоф и новинар, а присутан је био и Зоран Тодор, ликовни уметник, који се побринуо за графички изглед корица.

Како је аутор и замислио промоција је трајала кратко, тако да је преносимо у целости. 

ACRNOMARKOVIC1

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d1%98%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d1%86%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%80/