РАДНИЦИ ЈКП „ВОДОВОД“ ЋЕ РАДИТИ НА САНАЦИЈИ КВАРОВА У ТРНОВЧУ

vodovod-tablaСитуација са водоснабдевањем у Паланци је и даље критична. Паланчани су по дванаест сати без воде а када ће се ствари променити на боље покушали смо да сазнамо од вд директора ЈКП Душана Вуковића. Проблем је, како је истакао Вуковић на изворишту у Трновчу одакле стиже дупло мања количина воде од потребне. Данас је до постројења за прераду стизало свега 30 секундних литара док је уобичајена потребна количина већа од 50 секундних литара воде.

Након састанка са људима из ЈП Морава које је задужено за одржавање изворишта у Трновчу, одлучено је да се из Паланке пошаље једна екипа која ће помоћи плањанима на отклањању кварова како би се што брже нормализовао доток воде до Паланке и укинуле дневне рестрикције. За сада има индиција да ће се само скратити дневне рестрикције воде.

Надамо се да ће ова сарадња уродити плодом и да ћемо у скорој будућности видети конкретне резултате.

Иначе, подсећамо вас да су радници ЈКП Водовода и даље у штрајку због неисплаћених зарада, пореза и доприноса као и захтева за побољшање услова за рад и захтева за даље разговоре са руководством општине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d1%98%d0%ba%d0%bf-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4-%d1%9b%d0%b5-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b0/

19 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • dolazi zima on 30/09/2016 at 22:19

  kao sto je jedan covek iskomentarisao skorije kakva opstina vodovod ajmo lepo straze gde zatvaraju vodu ventile sta god pa da vidimo gde cete iskljuciti vodu u krajevima gde zivimo …narodna straza posto su ostale institucije nesposobne …a vi za platu pregovarajte a ostali sticite politicke poene kod ovix u beogradu, jedni potkopavajuci a drugi prebacujuci odgovornost na ove predxodne…

   • Cirkus on 01/10/2016 at 08:07

   Makar i tako, kad u ovoj Palanci ništa ne može pametno i normalno, onako kako bi trebalo.

  • Ica on 30/09/2016 at 14:18

  Beee beeee beeeeee

   • Д on 30/09/2016 at 15:19

   Bežite miševi Kena se ponovo vraća u stilu pravog viteza od Glibovca (sva dnevna štampa piše o Šuletu I Keni) !!!
   Vuković I Vučen imaju trauma kada Kena izađe na govornicu pa ne smeju da zakažu sednicu !!!
   Kena I njegova ekipa I dalje drže opštinu, a vi piskarajte tu dok ne puknete od muke !!!

    • Cirkus on 30/09/2016 at 19:17

    Znači štampa piše i o izjavama Bojana Pajtića a takodje o tom jahaču Keni, diko moja neobrazovana. Kad već pišeš o tome na mestu za vodovod. Doduše taj isti a verovatno i ti sa njim ste jedni od većih krivaca za stanje u vodovodu i propasti Palanke. Nego i šta je taj tvoj jahač pametno izjavio uopšte a i posle tih vaših izbora. Pa notmalno nije ništa jer nemaju vremena da mu sroče priču a on sam ne zna. Doduše ni ti ne znaš je vidim da već ponavljaš istu poruku, voluharice jedna.

  • Др on 30/09/2016 at 10:04

  Предлажем да грађани организују протестне шетње испред општине сваког дана од 17 до 18 часова па све док се не реши питање водоснабдевања.На тај начин би се скренула пажња на катастрофално стање у водоснабдевању Општине Смедеревска Паланка и извршио притисак на општинске руководиоце и штрајкаче да постигну сопразум на који начин је могуће решити све проблеме.
  Уколико грађани не покажу иницијативу бојим се да ће стање бити само горе и горе.
  Такође уколико у року од десет дана од почетка протеста се не реши питање несташице водоснабдевања треба прећи на што масовнији протест ( на тај начин би се у преговоре укључиле више инстанце и електронски медији на националном ниву и тиме извршио додатни притисак на преговараче да нађу разумно решење а да се сви инспиратори штрајка из бивше власти а који су на функцијам под хитно уклоне).

   • Sss on 30/09/2016 at 10:20

   Podrzavam!

   • Борко on 30/09/2016 at 11:30

   Апсолутно се слажем треба сви да изађемо у протестну шетњу сваког дана од 17- до 18 часова испред Општине.

    • Cirkus on 30/09/2016 at 19:20

    Tako smo protestvovali i prošle i pretprošle i …godina bez vode.

   • Пекић on 30/09/2016 at 12:25

   ПРОТЕСТ !!!
   ПРОТЕСТ !!!
   ПРОТЕСТ !!!

   • Tanja on 30/09/2016 at 17:32

   Поштовани,
   Ја сам наведено већ предложила, али након нараслог досијеа актуелних нерадника, не желим још и услугу да им чиним, те, да одрађујем оно за шта су они плаћени да раде. Тим пре, што су са зрна (огромне плате незарађене), прешли на погачу! Ја сам за то, поштовани: Др, Пекићу, Борко, Ссс…, да се састанемо и договоримо. Има нас (већина гласача), који наступамо са врло ефикаснијим, радикалнијим и кристално чистим решењем. Нама нису потребни, ни фотеља, ни столица, ни ишта лично. Ми се боримо да се сваки динар од плаћене ф-је у ОУ поштено заради, тачније, да се овај град подигне из пепела, и да наша деца слободно расту у њему.
   Срдачан поздрав!

  • Aleksandar on 30/09/2016 at 08:06

  Gospodo opstinari i Gospodo strajkaci, razmisljate li vi o nasoj i vasoj deci koja su u skolama kada je restrikcija vode. Epodemije su na vratima. Razmisljajte o tome kada zatvarate ventile, a vi drugi kada nedate plate.

  • Tanja on 29/09/2016 at 22:47

  Е, када је Бора Чорба смишљао следеће стихове: „…данас нема млека, данас нема хлеба, данас једи …, можда тако треба!“,ни слутио није да ја имам потребу да га допуним!
  Данас нема воде, не знам кад’ ће стићи,
  а, и када стигне, да л’ ће се до мене дићи?
  Да ли ћу је пре пити, или штогод прати, или себе мити?
  Па, председниче браво!Само се ти храни здраво!
  А, ја јести нећу, штедим воду већу!
  Да доносе одлуке праве, кад’ им вода избистри главе!
  А, ти председниче види:
  ова те се младеж стиди!

  • Žika Žikić on 29/09/2016 at 22:36

  Ovo me podseti na Domanovićevu pripovetku „RAZMIŠLJANJE JEDNOG OBIČNOG SRPSKOG VOLA“.

   • Sale on 30/09/2016 at 11:05

   Jedno je sigurno. Palanka je bogata stocnim fondom. Od rukovodstva, preko bivseg rukovodstva pa do nas palancana koji ovo trpimo.

  • Sss on 29/09/2016 at 22:24

  Ne mogu da verujem da je danas i juče dotok vode iz Trnovča bio 30 sekundnih litara!!!! To nikada nije bilo u istoriji Palanke! Ovi nesposobni u opštini će da nam ugase potpuno vodu. Narod i dalje ćuti! Ja predlažem da se napravi lista gradjana po kojoj će ,svaki dan, ispred opštine da dolazi odredjen broj gradjana da im se sadašnji predsednik opštine Milić, njegov zameni!k i Milojičić, Djurić i Jelić, svi zajedno, s oproštenjem, POSERU POSRED GLAVE jer im, očigledno, i to ne bi smetalo i ne bi ništa rekli! OVO JE SRAMOTA DA SE NIŠTA NE PREDUZIMA DA SE OBEZBEDI VODA OVOM NAPAĆENOM NARODU!!!! Niko da izadje da objasni šta da se radi, da se izvini gradjanima! Djubrad!

   • Cirkus on 30/09/2016 at 05:01

   Da ne ispadne da branim ove sadašnje ali ovi bivši to već rade duži niz godina a evo vidimo nastavljaju i kad nisu na vlasti. Ovi bivši se navadili pa nikako da sjašu. Shvati će narod Palanke ko je naj veće zlo, nego žilavi ne odlazi im se i baš ih briga za Palanku i palančane.

  • Cirkus on 29/09/2016 at 18:57

  Kao prosečno inteligentnom palančaninu koji se lončira i kuburi sa vodom zadnjih 30-tak godina, nije mi jasno šta dotični štrajkači hoće. Plate, u redu, ma gde su bili prošle i prethodnih godina ne rada a isplaćivan im je novac, platu su brate primili samo nisu ni svesni i nemoj više da nas zamlaćuju. Tolike godine nisu radili svoj posao a primali su pare. Mrzi me da više pišem, na primer rad privatno u radno vreme, ne očitavanje vodomera, neznanje kuda im odlazi preradjena voda i dosta, mada ….

  • dolazi zima on 29/09/2016 at 16:28

  Debili treba dati rok i opstini i radnicima do kad treba resiti probleme oko vode ne rese li do tad smeniti sve te sto pregovaraju i iz opstine i iz vodovoda i tako mesec dana ako posle toga ne bude bilo nista dovesti firmu koja moze da regulise sve …poboljsanje uslova za rad idite u telenor ili kod kineza tamo su uslovi za rad idealno stojanje svo vreme bez stolice …ne kazem da je ok ali ovo je Srbija …osim ako ne slusate vucica i njegov svajcarski prosek plate i ocekujete isto

Komentari su onemogućeni.