РАСПРАВА О ПАЛАНАЧКОМ ВОДОВОДУ НА ПРВОМ ЈЕСЕЊЕМ ЗАСЕДАЊУ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ (ВИДЕО)

uvs161007-002Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, образлажући Предлог измена Закона о финансирању локланих самоуправа, изјавила је да ће усвајање тог предлога допринети да се превазиђу слабости постојећег система финансирања локалних самоуправа.

Министарка се дотакла и примера Смедеревске Палнке и проблема у водоснабдевању што је довело до полемика и реплика посланика опозиције из редова ДС Горана Ћирића и Радослава Милојичића да би се у расправу укључио и др Александар Мартиновић из СНС.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%be-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%be%d0%bc-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d1%83-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b2/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Дaнило.Скиљевић on 07/10/2016 at 19:17

  Принудна управа ! ! !

  • Пекић on 07/10/2016 at 14:41

  Eво шта пише магазин таблоид

  Smederevska Palanka: vode nema, ali ima stranačkih podmetanja

  I žedni i bedni

  Radnici JKP Vodovoda i dalje su u štrajku zbog neisplaćenih zarada, poreza i doprinosa, kao i zahteva za poboljšanje uslova za rad i zahteva za dalje razgovore sa rukovodstvom opštine. Zbog svega toga, građani su po 12 sati dnevno bez vode. A, opština ćuti

  M. Hadžić

  Mada već duže vremena traje haos oko vodosnabdevanja u Smederevskoj Palanci, zbog štrajka u JKP Vodovod, a građani spremaju protestne šetnje ispred opštine svakog dana od 17 do 18 časova, situacije se ne menja.

  Neshvatljivo je da u celoj opštini Smederevska Palanka nema nijednog pravnika ispred vladajuće Srpske napredne stranke koji bi se pozabavio ovim. Istina, Sekretar skupštine je Slađana Mrvović, pravnik ali član Pokreta socijalista-Aleksandra Vulina, ali „nije u dobrim odnosima sa čelnicima opštine“ tj. niko je ništa ne pita. Boris Pavlović je javni pravobranilac i dalje aktivni član DS! Gospođa Mira Vozić je načelnik odeljenja za imovinske pravne poslove je dalji rođak Radoslava Milojičića Kene, bivšeg predsednika opštine, dalje u celom skupštinskom sekretarijatu rade ljudi bivšeg predsednika koji tiho opstruiraju rad nove vlasti i prave cirkus od svake sednice lokalne skupštine.

  Palančani predlažu da se što pre pređe na masovniji protest (na taj način bi se u pregovore uključile više instance i elektronski mediji na nacionalnom nivou i time izvršio dodatni pritisak na pregovarače da nađu razumno rešenje a da se svi inspiratori štrajka iz bivše vlasti a koji su na funkcijam pod hitno uklone).

  Smederevska Palanka je po dvanaest sati bez vode a sa izvorišta u Trnovči, odakle stiže duplo manja količina vode od potrebne. Do postrojenja za preradu stiže svega 30 sekundnih litara dok je uobičajena potrebna količina veća od 50 sekundnih litara vode! Nakon sastanka sa ljudima iz JP Morava koje je zaduženo za održavanje izvorišta u Trnovču, odlučeno je da se iz Palanke pošalje jedna ekipa koja će pomoći planjanima na otklanjanju kvarova kako bi se što brže normalizovao dotok vode do Palanke i ukinule dnevne restrikcije. Za sada ima indicija da će se samo skratiti dnevne restrikcije vode.

   • Tanja on 08/10/2016 at 11:19

   Поштовани,
   Решење проблема у водоснабдевању постоји и нема везе са Трновчем толико, колико већина мисли. Ово, из разлога, што се проблеми не би решили трајно.
   Наиме, правник из СНС-а који смета председнику општине, као и председнику скупштине, понудио је целокупну документацију (коју је сам прикупио) поменутим лицима, у циљу трајног решења проблема водоснабдевања, али, нису имали слуха. Наиме, Паланка у дистрибуцији воде губи 58%, па је јасно, да побољшање дотока воде из Трновча значи и повећање губитка воде у локалу. Још 2008.године је извршено снимање подземних инсталација, на који начин су прецизно утврђене тачке на којима долази до губитка воде. Потребно је за овај пројекат издвојити 2 500 eur, чиме би се могло одмах приступити радовима на санацији дотрајалих цеви по пројекту,без досадашње праксе:“…пукла цев овде,пукла онде,дођите…“Дакле, један правник је сакупио документацију,актуелни секретар (без права гласа), би у кратком року издејствовао субвенције од министарства, и пројекат спровео у дело. Толико о правницима који не постоје.Међутим, оваквих који хоће да раде има тек оволико и још пар! Председник нема слуха за овај пројекат,јер,основано сумњам у њему не може да нађе лични интерес (за новац добијен од министарства подноси се извештај за сваки динар),па тако ни за предлоге поменута 2 правника. А,било је идеја још много (довођење инвеститора, нпр.).
   Па, поштовани,закључите сами,шта нам је чинити.

   • Cirkus on 08/10/2016 at 14:52

   U redu, u glavnom se slažem sa napisanim,samo mi nije jasno da baš niko ne spominje one koji su do ovoga doveli u poslednjih desetak a možda i više godina. Problemi u ovoj Palanci nisu nastali dolaskom ove garniture na vlast. Kritikujemo posledice a uzrok nije bitan.

    • Tanja on 08/10/2016 at 22:23

    Поштовани,
    Ја немам намеру да критикујем, само износим чињенице које су мени познате, као и основане сумње, из разлога што због, горе наведеног, цео град трпи, а не мора. Уосталом, борили смо се да нашој деци буде боље, а доживљавамо да вољом двојице на челу општине, ништа не може да се уради.
    Оно што Вама није јасно, мени јесте. Документација је прикупљена за све одговорне,али замислите гле, чуда: неки (основано сумњам) од њих и даље седе у фотељама и одлично сарађују са председником општине и његовим кумом! Прикупљена документација је предата председнику лично, да је проследи вишим инстанцама, а да ли је то и учинио – одговор зна само он.
    Тако, са овом двојицом, ситуација је следећа: све се може, али и не мора! Ми не знамо како, они што знају-нећемо им дати јер ће прикупити поене (ја бих рекла, поштено зарадити плате на опште добро), а ови претходни знају како се добро живи, а не мора ништа да се ради, па ћемо одабрати ове последње! Па, поштовани, овако ја видим ситуацију, тачније, основано сумњам да се понор продубљује, на жалост свих нас!

Komentari su onemogućeni.