САОПШТЕЊЕ ОО СНС ПОВОДОМ УЧЕСТАЛИХ КРИТИКА ОД СТРАНЕ ОПОЗИЦИЈЕ

NAPREDNJACIНакон изјава у медијима, нападима на целокупну јавност Смедеревске Паланке, недопустивих покушаја прекрајања изборне воље грађана, креирања атмосфере хаоса и безнађа, увреда, опструкција, конструкција радикализма, и то од стране оних, који су комплетну Смедеревску Паланку оставили у привредном и економском нокдауну, у моралном и етичком сивилу, у рупама, дуговима, попуцалим цевима и у рушевинама од јавних установа и предузећа, намећу потребу да Служба за информисање ОО СНС Смедеревска Паланка у врло кратком року изда још једно званично

САОПШТЕЊЕ

            После завршених избора, нова општинска власт, коју чини коалиција окупљена око Српске напредне странке, заједно са ПУПС-ом, Трећом Србијом и Покретом социјалиста, ухватила се у коштац са нагомиланим проблемима. Свака друга реч о томе да је затечено стање катастрофално – сувишна је. Проблеми су решиви, али остаје непознато зашто није постојала политичка воља претходне власти да их решава. Намеће се претпоставка да су такве околности погодовале огромним финансијским апетитима политичких чинилаца из прошлости, те да су оне коришћене за присвајање енормних сума новца, о чему је јавност најчешће информисана путем високотиражних дневних листова. Очигледно, то почиње да смета.

            Постоје позитивни сигнали, обећања из ресорних министарстава и конкретне мере, за решавање свих проблема Смедеревске Паланке. Међутим, морају бити поменути свакодневни притисци, сплетке, извитоперавања истине, опструкције, скандали, читави низови акција обесмишљавања труда и залагања, од стране лидера опозиционих странака у локалном парламенту. За сада, последња таква акција догодила се јуче, у великој сали СО Смедеревска Паланка, где су, након добијеног обавештења о одлагању 3. редовне седнице, опозициони одборници изразили незадовољство. Оно, само по себи, могло би бити узето у обзир, и тумачено с политичке стране као легитимни начин изражавања, да су коришћени истина и аргументи. Овако, изречена је велика количина неистина, лоше је одглумљена брига, и бескрајно је ружно све то упаковано у украсни папир погрешних акцената, лапсуса и неукуса.

            Наводна промена климе у скупштинској већини, којом се невешто похвалио најгрлатији опозициони лидер, Радослав Милојичић, тема је која не завређује пуно пажње. Довољно је рећи да је јединство међу одборницима владајуће већине непоколебљиво и нераскидиво. Ипак, свима полако постаје јасно да се покушајима дискредитовања рада одборника већине и општинског руководства, тројица шоумена на једини могући начин нуде да уђу у владајућу коалицију, и да би сама назнака такве могућности за једног од њих тројице, срушила наводно јединство опозиције.

            Безвредни и самодовољни појединци из опозиције, који, зарад личне промоције, не презају да се послуже најништавнијим могућим изјавама и оруђима, након што су унаказили све чиме су руководили, и након што су добрано напунили властите џепове, сигурно је да  неће пореметити јединство владајуће већине, нити ће успети да икога спрече у решавању проблема, који тиште све становнике општине Смедеревска Паланка.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ОО СНС СМЕД. ПАЛАНКА

У ПОВЕРЕНИШТВУ

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d1%81%d0%b0%d0%be%d0%bf%d1%88%d1%82%d0%b5%d1%9a%d0%b5-%d0%be%d0%be-%d1%81%d0%bd%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bc-%d1%83%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%85-%d0%ba%d1%80/

8 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Само јако on 07/09/2016 at 20:04

  Очигледно је бољитак Паланке под знаком питања. За решавање нагомиланих проблема потребно је:
  • знање (из менаџмента локалним самоуправама)
  • кадрови
  • новац
  • време.
  Будимо реални: ове ставке су у паланци критичне.
  Знање о менаџменту локалном самоуправом се скупља у дужем периоду и то је озбиљна инвестиција. На сцени су људи који су са неких других позиција улетели на неистражени терен управљања локалном самоуправом. Док се снађу може да им прође и мандат. Претходна гарнитура је водила Паланку у своју корист а грађани су били небитни (а и даље су им небитни. Кена само што то јавно не каже.) Проблем ових критичних знања може да се санира стручним консалтингом али видимо да код ове гарнитуре за тим не постоји интерес јер мисле да све знају боље (типична српска ароганција).
  Кадрови су такви какви су и са њим мора да се ради уз прерасподелу са позиције на позицију. Кадрови могу да се усаврше у одређеној мери али нико о томе нити размишља нити на томе ради.
  Новац изгледа да из Владе Србије Паланка неће добити односно екипа на власти може да се узда у оно што већ има или и мање јер Влади треба више пара (избеглице/мигранти, страни инвеститори, …).
  Време за све што треба да се уради није ни јуче већ прекјуче.
  Све у свему црно се Паланци пише.
  Али ако погледамо локалне изборе ниједна политичка опција у локалу ништа није понудила. Сви наступи вајних политичара су били најобичнија паламуђење.
  Пошто су паланчани пристали да се изјасне за естетски најупечатљивије паламуђење заслужили су ово што им се дешава. Као што су и грађани у васколикој Србији заслужили ово што се у Србији дешава. Ко толерише вербално паламуђење на крају добије и конкретно паламуђење по буђелару, туру, …

  • Sladjana on 07/09/2016 at 16:39

  Gospodo kriticari, uradite i Vi za ovaj grad i opstinu ono sto najbolje umete, a puno toga se moze samoinicijativno i pustite ljude da rade. Vreme ce pokazati..

  • Pera Perić on 07/09/2016 at 14:21

  Ja predlažem naprednjacima da svaku senicu OO stranke završavaju sa barem jedan sat skandiranja „Mi smo pošteni, žuti su lopovi“ i tako će postati prava sekta, kao oni mučeni prodavci KIRBY usisivača. Uz još par polu-ludih i polu-glupih savetnika, rezultati vladanja Opštinom biće za ponos velikom Premijeru.

  • Nikola on 07/09/2016 at 13:13

  Moram da postavim jedno pitanje. Da li je moguće da se toliko trudite a da nijednu jedinu sijalicu niste zamenili u gradu, jednu rupu zakrpili a da ne govorim o investitoru iz nemačke koga sam lično proverio i ima firmu veličine stovarište Savić tj Savić je za njega Multimilijarder. Kako vas nije sramota? Ok, svi smo svesni da su ovi bivši upropastili grad ali jedna eeeej jedna jedina sijalica SRAMOTE JEDNE NAZADNJAČKE!!!

  • SAMO JAKO on 07/09/2016 at 13:04

  SVAKA CAST SNS-U ALI OVIM SAOPSTENJIMA I NEDOLASKOM NA SKUPSTINU DAJE SE PROSTOR OPOZICIJI DA NASTUPA ZASTO SE NISU POJAVILI ILI BAR PRESEDNIK SKUPSTINE I DA PREKINE SEDNICU ZATO JE IMAO VREMENA DA DAJE IZJAVU NA MEDIJIMA

  • slay on 07/09/2016 at 12:26

  Borba saopstenjima je bez veze.Ko dobija, ko gubi.
  Vec 20 godina grad se gasi.
  Obavestite vrh stranke da i Palanka postoji, neka dodju da otvore nesto i kod nas.
  Molim da to mozete…
  Ucinite nesto vise od prethodne vlasti , a nece vam biti tesko.

  • Sss on 07/09/2016 at 12:07

  Gospodo iz SNS-a, ukoliko mislite da sprovedete svoje ideje u oporavku opštine, odmah morate da promenite uredjivačku politiku Televizije Jasenica jer je očigledno da je ona glavni adut Milojičića u vašem obaranju sa vlasti i diskreditaciji vaših napora za boljitkom! Da ste to prvo uradili, ne bi do ove situacije ni došlo!

   • gajo.vucetic on 07/09/2016 at 13:45

   Treba ukloniti I sav ostali načelnički kadar bivše Kenjine vlasti – Boris Pavlović javni pravobranilac, Dragan Milić načelnik opštinske uprave, Goca Kostić švalerka napred pomentuog i Slavoljuba Đurića – Đure frizure posebno, Mira Vozić načelnik odeqenja za imovinsko pravne poslove, sve njihive kurire I tastere….

Komentari su onemogućeni.