САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ 2015

poster_web_a4_susaKAMERA ICONA У протеклих осам година, Сат за нашу планету је из симболичног гашења светала у Сиднеју прерастао у највећу светску иницијативу која укључује стотине милиона људи у више од 7.000 градова из 163 земље.

Сат за нашу планету је глобална кампања у коју се укључују појединци, организације, институције и компаније са циљем да пошаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавањапоследица климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете исвих нас који на њој живимо.

Одлуке, активности и неактивности људске врсте током следеће деценије одредиће судбинуцелокупног живог света планете Земље. Широм света, биодиверзитети природна станишта нестају брже него икад. Главни разлог за то је људски фактор – нерационално коришћење природних ресурса брже него што се они могу обновити, као и загађивање и мењање природних станишта и мењање климе читаве планете.

Ово уништава екосистеме који снабдевају и нас и целокупан живи свет пијаћом водом, храном, чистим ваздухом, итд. Милиони људи, како у богатим тако и у сиромашним земљама, већ осећају последице – несигурност по питању безбедности хране и воде, чешћу појаву природних катастрофа и болести. Ако оваконаставимо, ствари могу постати много лошије. Наша планета је достигла критичну тачку. С тим у вези, позивамо вас да дате свој допринос гашењем светала и присуствујете акцији.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d1%81%d0%b0%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%88%d1%83-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d1%83-2015/