СНАЖНО НЕВРЕМЕ ЗАХВАТИЛО СРБИЈУ-ДВА ПОЖАРА ОД ГРОМА У ПАЛАНЦИ

OBLACIУ току дана невреме је захватило и наш град. Како смо сазнали од команданта Ватрогасаца спасиоца у Паланци Ивице Рашића, громови који су се чули пре и у току невремена довели су до две мање интервенције ватрогасаца и то на кућама где су се запалили струјомери услед удара грома. Поред тога имали су и једну интервенцију црпљења воде, а у току пре поднева догодио се и мањи пожар на ливади услед велике суше. 

Невреме је захватило и Ивањицу и Горњи Милановац, а у тим местима падао је и град. Кише има и у Лозници, Ваљеву, Ћуприји, Нишу и Врању. 

Услед невремена које је захватило и подручје општине Александровац, око 17.50, од удара грома смртно је страдала петнаестогодишња девојчица, док је друга, њена вршњакиња  са тешким повредама и у коми пребачена у крушевачку болницу,  где је  вечерас преминула од задобиjених повреда.

Девоjчица, коjа jе у врло тешком здравственом стању примљена у крушевачку болницу, подлегла jе повредама вечерас, после безуспешних покушаjа реанимациjе, преноси Блиц.

Такође, гром који је ударио у шталу породице Ђукић у Малој Јежевици недалеко од Пожеге изазвао је пожар са огромном штетом. Страдало је пет бикова и две краве, али и пољопривредна механизација. Према првим проценама штета премашује износ од 70.000 евра.

Гром је ударио у део штале где је било смештено сено, па је пожар букнуо великом брзином. Иако су домаћинима притекле у помоћ и комшије, ватрена стихија била је кобна за седам грла, али је неколико крава задобило тешке опекотине.

Ватрогасци спасиоци у Пожеги данас су имали пуне руке посла, две екипе су биле ангажоване на гашењу пожара у Мађеру, док се трећа борила против ватрене стихије у Честобродици, где је на једној кући изгорео кров. У оба случаја узрок пожара је удар грома.

Невреме је захватило и Чачак. Неке улице су под водом и саобраћај је отежан. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d1%81%d0%bd%d0%b0%d0%b6%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d1%85%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%be-%d1%81%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%98%d1%83-%d0%b4%d0%b2%d0%b0-%d0%bf/