СПУШТЕНА ЗАВЕСА НА 12. ФЕСТИВАЛ НОВИХ ТЕАТАРСКИХ ФОРМИ

WINERSНакон седам дана и шест приказаних представа  од планираних седам, у званичној конкуренцији, завршен је и дванаести Фестивал нових театарских форми.

Жири констатује да је овогодишњи фестивал био тематски уједначен обрађујући најболније теме друштва у којем живимо. Представе су углавном користиле средства блиска традиционалном театру, с тим у вези скрећемо пажњу на малу продукцију остварења која би донела другачије позоришне форме. Од седам представа
селектованих за такмичарски програм овогодишњег Фестивала нових театарских форми, жири је био у прилици да погледа шест представа, будући да је представа намењена седмој вечери фестивала, из техничких разлога, отказана. Жири који је радио у саставу Фуад Табучић (глумац и редитељ), Радица Митровић (глумица) и Тијана Јозић (драматург), после одгледаних представа, донео је следеће одлуке:

Пет равноправних глумачких награда
– Стефану Јевђенијевићу, за улоге у представама „Иблис“ (театар Лево акуд Иво Лола Рибар) и „Дупло дно“ (КОТ театар Раковица)
– Софији Сретеновић, за улогу у представи „Иблис“ (театар Лево акуд Иво Лола Рибар)
– Милошу Унићу, за улогу у представи „Стенд ап, Сербие“ (Студентски културни центар Ниш)
– Урошу Младеновићу, за улогу у представи „Бекство“ (Културни центар Параћин)
– Сари Сегић, за улогу у представи „Кад је Петар Пан срео Кристијану Ф.“ (Градско позориште Рума)
Награда за музику
– Представи „Стенд ап, Сербие“ (Студентски културни центар Ниш)
Награда за костим
– Представи „Стенд ап, Сербие“ (Студентски културни центар Ниш)
Награда за режију
– Анђели Кузмановић, за режију представе „Иблис“ (театар Лево акуд Иво Лола Рибар)

Награде за представе у целини
1. награда „Стенд ап, Сербие“ (Студентски културни центар Ниш)
Због целовитости представе, глумачке игре, стилске уједначености, доследног спровођења редитељског поступка и оригиналног коришћења сатиричне Змајеве поезије у форми кабареа.

2. награда „Иблис“ (театар Лево акуд Иво Лола Рибар)Због дубоког промишљања о теми унутрашњег сукоба, и инвентивности у креацији ликова.

3. награда „Кад је Петар Пан срео Кристијану Ф.“ (Градско позориште Рума)
Због веродостојне обраде тема деформације друштва.

 

ПОГЛЕДАЈТЕ ДОДЕЛУ НАГРАДА И РАЗГОВОР СА НАГРАЂЕНИМА:

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d1%81%d0%bf%d1%83%d1%88%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-12-%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bb-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%85-%d1%82%d0%b5/