„ТРУБИ ЗА ВОДУ“ – ПРОТЕСТ ПАЛАНЧАНИНА НИКОЛЕ НИКОЛИЋА

nikola-nikolicУчестале рестрикције воде у последње време, доводе до низа проблема у функционисању и животу нашег града. По дванаест часова дневно без воде постаје велики проблем за житеље Паланке. Свако то прихвата или не прихвата на свој начин, многи негодују по друштвеним мрежама и улици, али наш суграђанин Никола Николић је отишао корак даље у свом исказивању незадовољства. Никола је свакодневно испред зграде СО Паланка са сликом у руци на којој се налазе симболи трубе и славине из које тече вода „Труби за воду“ . На тај начин Никола позива возаче да се огласе својим сиренама и скрену пажњу локалној самоуправи на ефикасније решавање проблема са водом.nikola-32

Пре пар дана Никола је извео и мали перформанс који је забележила ТВ станица са националном френквенцијом, када је на симболичан начин на улици опрао ноге са водом која тече улицом из напукле водоводне цеви.

Никола сматра да је у једној демократској земљи ово потпуно легалан и цивилизован начин да се искаже незадовољство стањем у граду и да очекује да се проблем што хитније реши или ће он наставити протест и током следеће недеље.  Такође је изненађен поприличном летаргијом у коју су запали грађани Паланке и који своје незадовољство углавном испољавају на друштвеним мрежама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b1%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d1%83-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b8/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • ruzica ivanovic on 16/09/2016 at 22:03

  Kada pocinje Protest treba izaci

  • Sss on 16/09/2016 at 20:14

  Ko je ona gadura odvratna što priča na Tv Jasenici u ime štrajkača iz vodovoda? Ironično nam se podsmeva na tv, svako veče! Nju treba uhapsiti odmah, kada prodje ovaj cirkus sa vodom, ako prodje! Ko njoj daje pravo da nas onako očigledno pod…ava svako veče?!? Još se i smeška kad kaže da nemamo vodu po 18 sati dnevno! Verovatno je nečija švalerka čim se onako nevaspitano i bezobrazno ponaša!

  • Др on 16/09/2016 at 11:24

  Поштовани грађани,

  Позивам вас да поред тога што пишете коментаре на порталу Паланка данас, своје неслагање пошаљете и на меил

  kabinetpredsednikavlade@gov.rs

  како би највише представнике власти упознали са ванредном ситуацијим у Смедеревској Паланци ( неспособна и лоповска бивша власт је упропастила све што се може упропастити а нова локална власт ни после 3,5 месеца не може да се снађе и обезбеди минимално функционисање града тј. воду за пиће и елементарне потребе – услед чега може наступити нека епидемија или нека друга зараза опасна по живот и здравље људи).

  Потребно је да грађани покажу иницијативу тако што ће, на реалне проблеме, указати на напред наведеном меилу.

  На овај начин би се указало на чињеницу да се нова локална власт уопште не сналази у повереним пословима и да уколико се хитно не реши питање водоснабдевање грађана Смедеревске Паланке, треба захтевати да се уведе принудна управа у општини Смедеревска Паланка а то је и једини начин да се општина ослободи од лошег, непбразованог кадра бивше власти као и да се склони нова локална власт која уопште није дорасла повереној улози.
  Потребно је да грађани Паланке подигну свој глас и о тренутној ситуацији тј.ванредном стању обавештавају све електронске медиј. као све и више инстанце власти како би се извршио притисак на организаторе штрајка(који је свакако инициран од бивше власти али и од људи бивше власти који још увек обављају важне функције у општини) али и на неспособну локалну власт да обезбеде грађанима нормалан живот.

  • Pera Perić on 16/09/2016 at 06:45

  Čovek je genije. Bravo majstore.

   • Др on 16/09/2016 at 09:16

   Данас сви на улице да подрже протест !!!

Komentari su onemogućeni.