УГАСИТЕ ЖЕЂ ПОМОЋУ ХРАНЕ

PARADAJZУ летњим данима јако је битно да се уноси пуно течности у организам. Ипак, течност се не уноси само преко чаше већ и преко исхране. Доносимо вам листу намирница које ће угасити жеђ и рехидрирати ваше тело.

Лубеница
Краљица летњих воћки. Садржи приближно 92% воде и јако пуно антиоксиданса. Лубеница нека вам буде увек избор број један у врелим летњим данима, јер не само што ће рехидрирати ваше тело већ вас чува и од опасних болести.

Краставац
Он садржи близу 97% воде и одличан је летњи рехидратор. Користите га хладног и свежег, али како бисте извукли максимум од краставца, ставите га у блендер, сок охладите и конзумирајте ка током читавог дана. 

Киви
Са кивијем никада не можете да погрешите. То је воће које је једноставно здраво и корисно за цело тело током свих годишњих доба. Не само што је велики рехидратор већ је моћан чувар вашег здравља.

Парадјз
Парадајз садржи приближно 95% воде, али и огромну количину антиоксиданса и других материја које су од велике користи за ваше тело. Користите парадајз увек и свуда. Он је непогреших састојак за сва јела и прави летњи избор.

У летњим данима конзумирајте јако пуно воде, свеже цеђене незаслађене сокове, као и ретке чорбе и супе коју нису пуно зачињене. Уживајте у салатама и лакој храни и избегавајте алкохолне напитке.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/%d1%83%d0%b3%d0%b0%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b6%d0%b5%d1%92-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%9b%d1%83-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5/