12. МАЈ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА – СШ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ ТИМ ПОВОДОМ ОРГАНИЗУЈЕ ПРИГОДАН ПРОГРАМ

У знак сећања на рођење Флоренс Најтингејл (Florence Nightingale, 12. мај 1820. Фиренца – 13. август 1910. Лондон), енглеске болничарке и зачетнице модерног сестринства, која је отворила прву школу за болничарке и половином XIX века иницирала улазак професионално образованих жена у здравствену негу болесника, у целом свету обележава се 12. мај као Дан посвећен медицинским сестрама и здравственим техничарима.

То је један од најзначајнијих догађаја на подручју сестринске професије. Из свеобухватног и богатог искуства Флоренс Најтингејл на тему личних питања здравља, заступан је став да све сестре требају стално да одржавају и унапређују своју ефикасност, снагу, саосећајност и брижну праксу.  Тај приступ назван је „Здравље сестринства“.

Уценици СШ „Жикица Дамњановић“ у сарадњи и уз подршку локалне самоуправе, Дома здравља и Опште болнице „Стефан Високи“ 13.маја са почетком у 15 часова у сали Градског позоришта у Смедеревској Паланци Свечаном академијом обележиће овај дан.

Улаз је слободан и сви су добродошли да поздраве аплаузом труд који су ови млади људи са својим професоркама уложили да припреме овај наступ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/12-maj-dan-medicinskih-sestara-ss-zikica-damnjanovic-tim-povodom-organizuje-prigodan-program/