САЈАМ КУЋНИХ ЉУБИМАЦА НА ТРГУ КОД ФОНТАНЕ

У организацији Удружења „Сви до 23“ у суботу 10. децембра на тргу код фонтане са почетком од 11 часова биће одржан PET EXPO 2016, мали сајам кућних љубимаца.

Поред породичног дружења, забаве, награда циљ је и подизање свести о коришћењу петарди током предстојећих Новогодишњих празника, које повеђују децу и плаше животиње, истиче Никола Николић организатор акције..

Учешће је узела и локлна самоуправа која ће поставити кутију за прилоге малом Матеји, нашем суграђанину који болује од церебралне парализе, тако да ће грађани моћи да својим прилогом помогну у лечењу Матије Радивојевића.

Позивају се сви грађани да дођу са својим љубимцима и подрже иницијативу Удружења „Сви до 23“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/24307-2/

1 comment

  • Glas bezglasnih on 10/12/2016 at 20:11

  Utisak posle manifestacije je da, pored toga što je bila slabo posećena, nije bila dovoljno organizovana.
  Naime, mogao je da se održi govor o štetnosti petardi. Da se priča o tome koliko pasa godišnje umre usled otkazivanja srca od straha od petardi, da ne pominjem slučaj od prošle godine kada je u Beogradu neki monstrum ubacio petardu psu u usta i pas je naravno umro usled unutrašnjih povreda. Dalje, lično poznajem 3 čoveka koji za doček daju svojim psima bensedin i zatvaraju ih u kupatilo uz puštanje vode, mašine za veš u rad ili muzike, kako bi se smirili i preživeli.
  O oštećenju sluha i unakaženim dečijim prstima niko nije pričao. Mislite da kod nas nema toga? Da nije i prošle godine došlo u bolnicu dete kome je petarda raznela dva prsta? Pa čak i stariji čovek.
  Uostalom, čemu te petarde uopšte? Zar ne postoji nijedan drugi način da se proslavi veselje? Da se raduje? Obradujte nekog. Nije svrha praznika da se samo vi radujete. Već i da drugog usrećite. Poklonite nekom nešto. Nekom svom, Nekom ko nema. Zagrlite nekog. Smejte se sa nekim. Nahranite neku životinju na ulici. Pomazite je. Ili još bolje, udomite je.
  Ne bacajte petarde.

Komentari su onemogućeni.

error: Content is protected !!