8. ПЛАВИ КРУГ – МАРАТОН

Плави круг је удружење за борбу против дијабетеса града Београда. И ове године традиционално, осми пут, организовани су „најслађи“ маратон и трка подршке за особе са дијабетесом – Плави круг око Аде 2019. Маратонска трка стартовала је у 10 часова у недељу. Учествовало је 188 тркача, од којих је 153 успешно завршило трку дугу 42,2 км.

Победник у мушкој категорији је Младен Стевановић, време 02:52:23. Победник у женској категорији је Валентина Нејковић, време 03:43:48. У подне је стартовало око 650 тркача у трци задовољства који су истрчали један круг око Аде – 7,7 км.

Смедеревска Паланка је имала два представника. Вишња Мулахметовић је успешно истрчала свој четврти маратон, Александар Марковић је одустао у другом кругу, након 18 километара.

Основни циљ Плавог круга јесте побољшање положаја и квалитета живота особа оболелих од дијабетеса, подизање нивоа здравствене културе, упознавање јавности са различитим искуствима у правилном лечењу ове болести, као и подстицање прехрамбене индустрије да се бави производњом животних намирница погодних за исхрану особа са дијабетесом. Разлог зашто много рекреативаца бира Плави круг за свој први маратон јесте што је стаза равна и кружна, а дуж читавог круга обезбеђена је медицинска подршка Црвеног крста и Хитне помоћи.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/8-plavi-krug-maraton/