АКЦИЈА ПРЕВЕНТЕВНИХ ПРЕГЛЕДА УСПЕШНО ОДРЖАНА У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ И ДОМОВИМА ЗДРАВЉА У ПАЛАНЦИ И ПЛАНИ

Током деветог дана акције бесплатних превентивних прегледа, које у циљу превенције и ране дијагностике болести организује Министарство здравља, у неддељу 20. маја је у више од стотину здравствених установа широм Србије укупно 10.473 грађана обавило превентивни преглед.

У ОБ „Стефан Високи“ и домовима здравља у Паланци и Великој Плани ово право је остварио 161 грађанин, а обављен је 201 преглед.

Грађани су овога пута обављали кардиолошке прегледе, дерматолошке прегледе младежа и контролу триглицерида и холестерола.

Велику подршку и значајно интересовање грађана за овом акцијом Министарства здравља посебно потврђује податак да је до сада у оквиру акције прегледано више од 170.000 грађана Србије.

Овако висок одзив грађана на бесплатне превентивне прегледе најбоља је потврда повећања јавне свести о значају превенције као основе очувања здравља у нашем друштву, што акцију Министарства здравља чини у потпуности успешном.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/akcija-preventevnih-pregleda-uspesno-odrzana-u-ob-stefan-visoki-i-domovima-zdravlja-u-palanci-i-plani/