АКЦИЈУ БЕСПЛАТНИХ ПРЕГЛЕДА У ПАЛАНАЧКИМ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА ИСКОРИСТИЛО 95 ГРАЂАНА

Седма акција бесплатних прегледа, које организује Министарство здравља, реализована је у недељу 25. марта од осам до 16 сати, док је у Смедеревској Палнци због локалних избора ова акција обављена дан раније 24. марта.
Овога пута радио се ултразвук абдомена, гинеколошки прегледи и прегледи младежа. У акцију су у биле укључене ОБ „Стефан Високи“ и Домови здравља у Смедеревској Паланци и Великој Плани.
Иако се ова акција организује од септембра, интересовање грађана је и даље велико. У прошлој, шестој по реди акцији, са 23.500 прегледаних у једном дану, оборен је досадашњи рекорд посета лекарима у оквиру ове акције Министарства здравља. У свих шест кругова досад је прегледано око 124.000 становника.

Прилоком акције бесплатних прегледа у суботу 24. марта у нашим здравственим установама је прегледано 95 пацијената. Ово је нешто мањи број у односу на раније прегледе а претпостављамо да је разлог промена термина одржавања због локалних избора.

У Министарству здравља кажу да ће се наставити са оваквим акцијама, јер је циљ да се јача превентива, и потенцира рано откривање болести.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/akciju-besplatnih-pregleda-u-palanackim-zdravstvenim-ustanovama-iskoristilo-95-gradjana/