АЛЕКСАНДРА БАТИНИЋ ИЗ АЗАЊЕ ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ „СТРАЖИЛОВО“

Александра Батинић,  је једна од четири овогодишње добитнице награде “Стражилово”, коју за нове песничке књиге од 1973. године додјељује “Бранково коло”, за песнички првенац „Антикитера“ .

– Треба се што пре ослободити последице сваке награде, сетити се да с времена на време обришете прашину с ње и служити се успоменом на њу само у тренуцима крајњег стваралачког дефетизма. Награда је опомена и мач за вратом, примећени сте, али то не мора да значи ништа, а тек не значи ништа за неки будући рад, осим што обавезује ташту песничку свест да мора да остане на неком “замишљеном, описаном”, заправо “недефинисаном” нивоу. рекла је Батинићева за Глас Српске.

Овогодишња награда „Стражилово“ за најбоље песничке књиге објављене у „Бранковом колу“, је равноправно припала и  Милици Миленковић за књигу „Испоснице“, Наташи Бундало Микић за збирку поезије „Трећи круг снова“, Сузани Рудић за збирку песама „Друга страна огледала“.

Признања ће добитницима свечано бити уручена на Стражилову 7. септембра код „Бранковог чардака“, поред споменика Бранку Радичевићу. „Бранково коло“, 48. по реду, трајаће од 6. до 16. септембра у Сремским Карловцима и Новом Саду, а у знаку је 195-годишњице рођења Алексија (Бранка) Радичевића.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/aleksandra-batinic-iz-azanje-dobitnica-nagrade-strazilovo/

1 comment

    • Vidak on 24/08/2019 at 08:04

    Ko bi reko…….

Komentari su onemogućeni.