АМБИЈЕНТАЛНА НАСТАВА ЧЕТВРТАКА ОШ ХРШ

Ученици IV разреда ОШ ХРШ су пред сам крај школске године, 28.5.2019. ишли на излет до Орашца.

У оквиру тематског дана у амбијенталној настави ученици су интегрисали садржаје различитих предмета и тако стекли трајнија и потпунија знања о догађајима и личностима Првог српског устанка кроз предмете Природа и друштво, Српски језик, Математика и Физичко васпитање.

Посетили су Марићевића јаругу, музеј посвећен првом српском устанку, цркву, споменик Карађорђу Петровићу и ту су кроз разговор са кустосом ученици проширили своја знања о овом историјском догађају и његовим актерима.

У амфитеатру су ученици свих одељења извели драматизацију народне песме „Стари Вујадин” свако на свој начин, веома оригинално и креативно. Такмичили су се по одељењима ко ће пронаћи што више турцизама. Решавали су задатке са разломцима чији су текстови прилагођени обрађеним историјским садржајима. Веома занимљив је био и део активности на часу физичког васпитања када су се деца тамичила између себе по одељењима у играма бацање камена с рамена и скоку у даљ и тако изабрала харамбашу свог одељења. Један део слободног времена је искоришћен за одмор, дружење и игру.

Ученици су у великој мери били заинтересовани и мотивисани. Сви су учествовали и међусобно лепо сарађивали у обављању задатака. Показали су висок степен тимског рада, креативности и такмичарског духа. Њихов, а и утисак присутних учитеља и педагога је да би било лепо да се овакав вид наставе организује чешће.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/ambijentalna-nastava-cetvrtaka-os-hrs/