АПР УПОЗОРИО ГРАЂАНЕ ДА НИЈЕ СЛАО КОВЕРТЕ СА УПЛАТНИЦАМА

Агенција за привредне регистре (АПР) упозорила је данас грађане да коверте са уплатницом за „упис промене у ПривредниРегистар.рс“ не потичу од Агенције, већ да је у питању комерцијална понуда која нема везе са тим државним органом.

Агенција указује да јој се данас обратио велики број грађана који су примили коверте са уплатницама на којима су штампани износи од 2.000, 3.000, 6.000 и више хиљада динара, чија је сврха „упис промена у Привредни регистар“.

Наводе да су уз уплатнице приложени и општи услови на основу којих се може увидети да је реч о информативној или рекламној услузи, односно упису у својеврсни именик који има комерцијалну природу. Такође, наводе, поједини привредни субјекти обавестили су Агенцију да су им наведену услугу телефоном понудила лица која су се представила као запослени у Агенцији.

„АПР наглашава да не нуди телефоном никакве услуге, већ са корисницима комуницира искључиво на основу регистрационих пријава које прими на начин прописан законом“, наводи се у саопштењу АПР-а. С обзиром да је реч о врсти обмањивања јавности које може довести до настанка бројних штетних последица, АПР ће, кажу, о наведеној појави обавестити Министарство унутрашњих послова.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/apr-upozorio-gradjane-da-nije-slao-koverte-sa-uplatnicama/