БАНКАРИМА ЗАБРАНИЛИ „СИТНА СЛОВА“

Иако важећи прописи не условљавају банке коју величину и фонт слова морају да користе у штампаним обавештењима намењеним клијентима, она свакако морају да буду – читљива. А управо протеклих дана, на кућне адресе клијената појединих банака стижу нови ценовници исписани изразито ситним словима, која отежавају читање.

Банке, као и платне институције и даваоци лизинга, дужне су да информације и обавештења пруже на јасан и лако разумљив начин, а претпоставка да обавештења буду јасна и лако разумљива је да она буду пре свега читљива – истичу у Народној банци Србије. – Банке треба да приликом достављања писаних обавештења корисницима користе ону величину слова која омогућава просечном кориснику да лако прочита достављено обавештење, односно да документ буде читљив просечном кориснику, што даље олакшава кориснику да садржину тог документа и разуме.

Банке су дужне да у писменој форми, на јасан и лако разумљив начин пруже информације о свим условима под којима пружају платне услуге корисницима платних услуга.

На основу недавно усвојених измена и допуна Закона о платним услугама, НБС ће стандардизовати садржину и форму листе репрезенативних услуга и прегледа накнада које банке нуде грађанима. Измене и допуне овог закона почеће да се примењују у марту 2019. године, а подзаконска акта ће бити усвојена током децембра месеца.

– Народна банка Србије ће на јасан, недвосмислен и разумљив начин утврдити дефиниције репрезентативних услуга и предвидети форму прегледа о услугама и накнадама који ће омогућити корисницима да са лакоћом и на релативно брз и једноставан начин дођу до свих потребних информација – истичу у централној банци.

УОЧЉИВО

У НБС подсећају да је Законом о заштити корисника финансијских услуга предвиђено да се при оглашавању услуга банака и давалаца лизинга, ефективна каматна стопа приказује тако да буде уочљивија од осталих елемената.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/bankarima-zabranili-sitna-slova/