БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕД ЗА ГРАЂАНЕ У БОЛНИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА У НЕДЕЉУ 15. ОКТОБРА

Акција бесплатних прегледа коју је покренуло Министарство здравља биће настављена у недељу, 15. октобра, а овог пута укључиће се и домови здравља.

Директор ОБ „Стефан Високи“ др Никола Ристић је рекао да за разлику од прве акције, када су бесплатни прегледи организовани у клиничким центрима и 58 општих болница у Србији, овога пута укључиће се и домови здравља, а радиће се гинеколошки прегледи, ултразвук абдомена и ПСА, односно специфични антиген простате који открива туморске промене.Ни овог пута није потребно имати здравствену књижицу тако да је потребна само добра воља. Ово се односи и на становнике Велике Плане и Смедеревске Паланке.

Гинеколошки преглед ће се радити у Дому здравља а обављаће га и лекари из Дома здравља и болнице, ултразвучни преглед ће се обављати и у болници и у Дому здравља док ће се крв вадити у болници.

У првој акцији на „програму“ су били провера нивоа шећера у крви, ЕKГ и мерење крвног притиска, и она је показала да су овакви прегледи заиста неопходни. Тада је у акцији учествовало око 6.000 грађана,од тог броја у паланачкој болници је обављено 116 прегледа, грађана који су проверили здравље без чекања и заказивања.

Акција ће се одвијати у недељу, 15. октобра од 8 до 16 часова.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/besplatni-pregled-za-gradjane-u-bolnici-i-domu-zdravlja-u-nedelju-15-oktobra/

1 comment

    • gordana on 13/10/2017 at 11:00

    kako zakazati ginekoloski pregled u opstini Stari grad .

Komentari su onemogućeni.