БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЧУВАЈУ НАШЕ ЗДРАВЉЕ

У здравственим установама широм земље данас се наставља акција бесплатних, превентивних прегледа, коју спроводи Министарство здравља. Као и у претходних 10 акција, када се прегледало близу 200.000 грађана Србије, на превентивне прегледе могу да дођу сви, па и они који немају здравствену књижицу.

Грађани ће данас моћи да ураде ултразвучни преглед абдомена и проверу триглицерида и холестерола, а даме ће бити у прилици да обаве и превентивне ултразвучне прегледе груди, по потреби и мамографске прегледе. Како је саопштено из министарства, сви превентивни прегледи који ће бити организовани до краја ове године, биће део кампање „Рак је излечив“.

Како сзнаје портал Паланка данас у ОБ „Стефан Високи“ до 10 часова прегледано је 95 пацијената док тај број у Дому здравља Велика Плана, такође до 10 часова, износи 17.

Велико интересовање влада за ултразвучни преглед абдомена а тај преглед траје нешто дуже тако да је потребно да пацијенти буду стрпљиви и сачекају свој ред. Сви добију свој број чим се пријаве и по том броју се редом и прозивају за прегледе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/besplatni-pregledi-cuvaju-nase-zdravlje/