БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ КОЖЕ У 29 ГРАДОВА

На позитивну листу РФЗО уведена су два лека за лечење метастатског меланома, а како каже до сада је 50 пацијената добило иновативну терапију.

Поводом обележавања Европског дана борбе против меланома – Еуромеланома 2017. у Србији ће 8. маја у 29 градова у 58 приватних и државних здравствених установа бити организовани бесплатни прегледи коже. 

Прегледи ће бити организовани у Београду, Новом Саду, Нишу, Kрагујевцу, Пожаревцу, Чачку, Пожеги Врбасу, Бору, Неготину, Прокупљу, Смедеревској Паланци, Ваљеву, Ужицу, Зрењанину, Kикинди, Панчеву, Вршцу, Суботици, Власотинцу, Лесковцу, Зајечару, Kњажевцу, Пироту, Штрпцу, Грачаници, Kосову Пољу и Kосовској Митровици.

Сви заинтересовани могли су да се пријаве за преглед путем апликације постављене на wеб страници Еуромеланома попуњавањем упитника о степену ризика за настанак рака коже, у периоду од 10. до 30. априла, као и путем телефона од 3. до 5. маја, путем бесплатне телефонске линије на број: 0800 222 888.

У оквиру кампање Еуромеланом 2017 у Србији, додатно су организовани циљани прегледи особа који имају висок ризик за настанак меланома и других облика рака коже.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/besplatni-pregledi-koze-u-29-gradova/