БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ПАЛАНАЧКИМ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА 26. МАЈА

У здравственим установама широм Србије у недељу, 26. маја биће настављена акција бесплатних превентивних прегледа за грађане, најавило је Министарство здравља.

Сви грађани, и они без здравственог осигурања, моћи ће да обаве офталмолошке прегледе, ураде ултразвучни преглед абдомена и провере хормоне штитасте жлезде.

Поред тога, у оним здравственим установама у којима неће моћи да се организују ти прегледи, грађани ће моћи да измере крвни притисак и ураде ЕKГ и провере ниво шећера у крви, а биће у прилици и да разговарају са лекарима, посаветују се о очувању здравља и консултују о здравственим тегобама и терапијама.

У претходних 13 акцијa превентивних прегледа, близу 270.000 грађана Србије обавило је прегледе, а од тог броја више хиљада упућено је на даљу дијагностику, навело је Министарство.

У акцију бесплатних превентивних прегледа уључени су и ОБ „Стефан Високи“ и Дом здравља у Смедеревској Паланци.

У ОБ „Стефан Високи“ грађани ће моћи да ураде офтамолошке прегледе, ултразвучни преглед абдомена и провере хормон штиташте жлезде, док у Дому здравља поред офтамолошких и прегледа абдомена наши суграђани имају могућност да ураде ЕKГ и измере крвни притисак и шећер у крви.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/besplatni-preventivni-pregledi-u-zdravstvenim-ustanovama-26-maja/