БИВШЕМ ДИРЕКТУРУ ТРИКОТАЖЕ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ АПЕЛАЦИОНИ СУД ПОТВРДИО ПРЕСУДУ

Апелациони суд у Београду је донео пресуду којом је одбио као неосноване све жалбе и потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Смедереву од 20. маја 2016. године због извршења кривичног дела злоупотреба положаја одговорних лица у Смедеревској Паланци.

Првостепеном пресудом окривљени Гордан Вукмировић је осуђен на казну затвора у трајању 2 године и 3 месеца и одузимање имовинске користи у износу од 6.269.712,15 динара, окривљени Влатко Медић је осуђен на казну затвора у трајању од 2 године и 1 месеца и одузимање имовинске користи у износу од 1.097.342,75 динара, окривљене Јасмина Марјановић и Невена Ђорђевић су осуђене на казне кућног затвора уз примену мере електронског надзора у трајању од по 6 месеци.

Подносиоци жалбе другостепеном суду били су виши јавни тужилац у Смедереву, браниоци окривљених и пуномоћник оштећеног привредног друштва, оштећени представници малих акционара, представник Републичког државног правобранилаштва су за остваривање свог имовнско – правног захтева упућени на парницу..

Окривљени Гордан Вукмировић је оглашен кривим што је у временском периоду од 1. септембра 2003. до 31. децембра 2005. године, у Смедеревској Паланци, као одговорно лице – директор оштећеног друштвеног предузећа трикотажа „Олга Милошевић“ са седиштем у Смедеревској Паланци и то у времену од 1. септембра 2003. године до 8. октобра 2004. године, а у времену од 8. октобра 2004. до 31. децембра 2005. године, као директор и један од сувласника оштећеног предузећа „О“ а.д, а након приватизације оштећеног друштвеног предузећа „Олга Милошевић“, искоришћавањем свог положаја и овлашћења, и прекорачењем граница својих овлашћења прибавио себи противправну имовинску корист која прелази миллион и по динара, а у чему му је у току 2005. године помогла окривљена Јасмина Марјановић.

Окривљени Влатко Медић је оглашен кривим што је у времену од децембра 2003. до 31. децембра 2005. године, у Смедеревској Паланци, најпре као фактички одговорно лице – организатор  производње у оштећеном друштвеном предузећу „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке и то од децембра 2003. године до 17. новембра 2004. године, а потом од 17. новембра 2004. године до 31. децембра 2005. године као одговорно лице – заменик директора у оштећеном привредном друштву „О“ а.д, искоришћавњем свог положаја и овлашћења и прекорачењем граница својих овлашћења, прибавио себи имовниску корист која прелази износ од милион и по динара, а у чему му је у току 2005. године помогла окривљена Невена Ђурђевић.

Ппрвостепеном пресудом окривљена Живка Јовановић је ослобођена од оптужбе да је у току 2005. године, у Смедеревској Паланци, учинила кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица помагањем.

Извор Подунавље инфо

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/bivsem-direkturu-trikotaze-olga-milosevic-apelacioni-sud-potvrdio-presudu/