БОКСЕР ГОШЕ ДУШАН ЈАЊИЋ ЗАВРШИО ПРИПРЕМЕ НА КОПАОНИКУ

Након припрема које су одржане на Златибору, БСС је младе бокс снаге Србије, овога пута у ширем саставу, одвео на нову рунду каљења на највећи планински масив наше земље, Kопаоник. Базичне припреме ширег састава сениорске и омладинске бокс репрезентације Србије трајале су 21 дан. Сви боксери претходно су обавили тестирања на код др Николе Чикириза у Београду на ВМА – Институту за физиолгију напора, на основу чега је сваки боксер добио зоне оптерећења у тренингу, па је стручни штаб БСС направио програме за сваког појединца по коме су радили припреме.

План и програм припрема и њену реализацију спроводио је проф. Игор Томашевић, а пратили га селектори Милан Пиперски и Томислав Антељ.

Тренинзима на Kопаонику наши боксери су завршили овај циклус припрема који је припрема за међународне турнире који их очекују до краја године.С обзиром на то да је Боксерски савез Србије обезбедио услове за шири списак боксера, биће направљене две екипе за међународна такмичења. Екипа А ће путовати на заједничке припреме и спаринге у Румунију и учествовати на међународном турниру „Златни појас“ у Букурешту. Екипа Б путује у Русију у базу Чехов, где ће у склопу споразума са Боксерском федерацијом Русије наши борци тренирати са њиховим националним тимом и под патронатом руског селектора Едуарда Kравцова.

Истовремено, седам тренера Србије ће пратити рад и имати прилику да се едукује од руских колега, како би наставили са квалитетнијим радом у Србији. По завршетку припрема у Русији нашу селекцију очекују такмичења: Ајндховен куп у Холандији, Златни гонг у Македонији и Златна рукавица у Србији.

За Русију путује и тренутно најбољи члан БК Гоша, паланчанин Душан Јањић, који је успешно завршио припреме са репрезентативцима на Копаонику.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/bokser-gose-dusan-janjic-zavrsio-pripreme-na-kopaoniku/