БРНАБИЋ НАЈАВИЛА УВОЂЕЊЕ ЗАБРАНЕ ИЗЛАСКА СТАРИЈИМА ОД 65 ГОДИНА И НОВЧАНЕ КАЗНЕ ОД 150.000 ДИНАРА

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је да ће за грађане старије од 65 година бити уведена забрана изласка са запрећеном новчаном казном од од 150.000 динара, уколико не буду престали да излазе на улице, као што је данас случај.

„У 14 сати имам састанак са председником Вучићем и разговараћемо о томе да ли постоји потреба да уведемо додатне мере. Оставићемо то за сутра пре подне, да се грађанима старијим од 65 година забрањује свако излажење из својих домова, односно дворишта и да, такође, пропишемо казну од 150.000 динара за ове прекршаје“, рекла је Брнабић.

Каже да се то ради да би се стари сачували од корона вируса, а не да би се кажњавали.

Брнабић је мишљења да ће то вероватно морати да се уведе, али да су оставили ту одлуку за сутра како би видели до тада каква ће бити ситуација.

„Молим људе старије од 65 година да не иду напоље и по продавницима и пекарима и шалтерима, све ће се решити, за толико смо као грађани солидарни, имамо велики број волонтера који хоће да помогну. Обезбедићемо и новац и пензије и храну и воду само седите кући“, поручила је она.

Брнабић каже да је свесна да ће због тога критиковати владу, али да је то за њихово добро.

Још једном апелујем све грађане да се уозбиље, јер не желимо да уводимо полицијски час нити стриктну забрану старијим од 65 година, поручила је премијерка.

Дневник

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/brnabic-najavila-uvodjenje-zabrane-izlaska-starijima-od-65-godina-i-novcane-kazne-od-150-000-dinara/