ЧЕТИРИ ПАЛАНАЧКЕ ШКОЛЕ НАСТУПАЈУ НА ФЕСТИВАЛУ „ТЕАТАР ОД СНОВА“ У ЛУГАВЧИНИ

ОШ Олга Милошевић

У основној школи „Бранко Радичевић“ у Лугавчини код Смедерева одржава се  10. фестивал школских позоришта „Театар од снова“ на којем ће се представити основци из  Смедеревске Паланке, Церовца, Велике Плане, Радинца, Лозовика, Крњева, Сараораца и Лугавчине.

Првог дана фестивала у уторак 24. априла наступиле су чак три представе основаца из Смедеревске Паланке. Трочланом жирију и публици су се представили ђаци ОШ „Олга Милошевић“ са представом „Хајдук у Београду“, ОШ „Вук Караџић“ је приказала представу „Принцеза у школи“ и ОШ ХРШ је наступила са представом  „Успавана“.  Другог дана ћемо имати још једног представника а то је ОШ „Милија Ракић“ из Церовца са представом  „Маринине муке“.

ОШ ХРШ

У такмичарском делу фестивала у два дана биће изведено дванаест представа. Примерено деци, представе су бајке и комедије. Почетак глумачке каријере у школској клупи једног дана ће неке од учесника фестивала одвести и на велику позоришну сцену.

ОШ Вук Караџић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/cetiri-palanacke-skole-nastupaju-na-festivalu-teatar-od-snova-u-lugavcini/