ЦИСТЕРНА СА ВОДОМ У ЦЕНТРУ ПАЛАНКЕ, САВЕТ ЗА ВРЕЛЕ ДАНЕ-НИГДЕ БЕЗ ВОДЕ

Топли талас из Западне Европе стигао је и у Србију, а данас и сутра очекују се врели дани са температурама и до 39 степени Целзијуса. Лекари упозоравају да се из куће не излази без флашице са водом, јер нагли скок температуре не прија хроничним болесницима, али ни здравим особама.

За расхлађивање се не препоручују ледени сокови и енергетска пића, већ вода и чај.

Велика влажност ваздуха, због недавних падавина и високих температура посебно смета пулмолошким пацијентима јер је велика влага у ваздуху што неповољно утиче на дисање.

Током врелих дана организам се мора расхлађивати – најбоље водом и млаким чајем, никако леденим напицима. Такође, током врелих дана лекари саветују да се не користе енергетска пића, јер се на тај начин уносе токсини у организам.

А зашо је важно уношење течности током врелих дана? Организам се против високих температура бори знојењем, што може довести до дехидратације и губитка велике количине течности која се мора надокнадити.

Како би предупредили последице, овог врелог таласа, ЈКП Водовод је поставио цистерну са пијаћом водом у центру Паланке, код зграде Јединства, тако да грађани могу да се освеже у овим врелим данима.  Оно што је најбитније је да Паланка нема више проблема са водоснбдевањем, тако да сви грађани имају воду током целог дана а године иза нас и врела лета које смо провели сувих славина већ су сада нека ружна прошлост.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/cisterna-sa-vodom-u-centru-palanke-savet-za-vrele-dane-nigde-bez-vode/