ДАНАС КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

У оквиру овогодишњег уписног рока у средњим школама, данас ће се на огласним таблама основних школа наћи коначни резултати овогодишњег завршног испита.

Осмаци, којих је ове године у Србији око 70.000 када виде како су прошли на завршном испиту и те бодове саберу са оним по основу успеха из основне школе, требало би данас још једом добро да размисле и саставе листу са својим жељама за наставак школовања на неком од преко 76.000 места у средњим школама. Они који желе на четворогодишње смерове средњих стручних школа, на којима има места за нешто више од 43.000 првака и у гимназије, у којима је преко 18.000 места, мораће да имају бар половину од могућих 100 бодова, док за упис на неко од безмало 15.000 места на трогодишњим смеровима средњих стручних школа то није услов.

Формулре са својим жељама свршени осмаци ће у својим дојучерашњим основним школама предавати сутра и у недељу од 8 до 15 часова..Ове жеље школе ће објавити 29. јуна до осам часова и тога дана кандидати за средњошколце би требало да провере да ли су њихове жеље тачно унете у централну уписну базу података, па уколико нису, одмах да поднесу приговор.

 После тога, 30.јуна биће истакнуте коначне листе ученичких жеља, док ће се званични резултати расподеле кандидата по средњим школама и образовним профилима, односно по смеровима гимназија, на огласним таблама основних школа наћи најкасније 3. јула у осам часова. Истог дана  на овим огласним таблама наћи ће се и списак непопуњених места у средњим школама.

Кандидати који су распоређени, уписиваће се у своје нове школе с оригиналним документима 4. и 5. јула од 8 до 15 часова.

Они који остану нераспоређени, нове листе, али сада само са жељама за упис на неко од преосталих слободних места у средњим школама подносиће у својим дојучерашњим основним школама 4. јула од 8 до 15 часова.

Коначни распоред у овом, другом, уписном кругу, на огласним таблама својих дојучерашњих школа моћи ће да виде 7. јула од осам часова, а уписиваће се истог дана до 15 часова, чиме ће и овогодишњи упис у средње школе бити завршен.

Извор Дневник

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/danas-konacni-rezultati-zavrsnog-ispita/