„ДАНИ АЗАЊСКЕ ПОГАЧЕ“ – ЧЕТВРТАК 8. АВГУСТ

Почетак августа је резервисан за традиционалну манифестацију, по којој је Азања препознатљива. И ове године биће одржани 23. „Дани азањске погаче“ која ће се одржати 8. августа.

Организоатори су Општина Смедеревска Паланка, Задружни савез Србије, Земљорадничка задруга „Азања“,  Туристичко- земљораднички клуб „Азањска погача“, Савет МЗ Азања  и Установа Културни центар.

Програм почиње у 9.30 традиционалним подизањем заставе и наступом глумца Мише Бајкића у центру Азање.  У9.45 је отварање изложбе слика а у 10 часова се отвара изложба погача. У 10.45 је отварање изложбе пољопривредних производа.

Након тога програм се наставља у 11 часова у Дому културе „Вуја Поповић“ промоцијом књига Александре Батинић, а од 11.30 ће се на овом месту одржати скуп задругара Србије.

Завршна свечаност и додела награда је предвиђена у вечерњим часовима у центру Азање од 20.30 часова.

                                          ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

9.30х: Подизање заставе уз културно уметнички програми сценски наступ Мише Бајкића

9:45х: Отварање изложбе слика задругарства и традиционални обичаји у Србији (Центар Азање)

10:00х: Свечано отварање централне изложбе погача и домаће радиности уз културно-уметнички програм KУД Азања (Центар Азање)

10:45х: Смотра прехрамбених производа припремљених по традиционалном рецепту националних специјалитета у организацији Задружног Савеза Србије (Центар Азање)

11:00х: Промоција књига Батинић Александре из Азање, „Антикитера“ и „Мало присуство“ (Дом културе „Вуја Поповић“)

11:30х: Скуп задругара Србије, промоција програма „500 задрга, 500 села“ . Упознавање младих са историјом задруге у Србији старе 125 година, као и едукација младих о значају задругарства у Србији у организацији Задрућног Савеза Србије (Дом културе „Вуја Поповић“)

20.30х: Завршна свечаност, проглашење победника и квалификације виолиниста за предстојеће такмичење у Прањинама уз културно-уметнићки програм „KУД Абрашевић“ (Центар Азање)

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/dani-azanjske-pogace-cetvrtak-8-avgust/